Elevi ai Colegiului “I.C. Stefanescu” din Iasi, calificati in finala emisiunii Arena Bucatarilor

0
67

Parteneriatul început, în 2016, de Colegiul Tehnic “Ioan C. Ștefănescu” cu „Soft and Grace”, prima şcoală de gătit pentru copii şi adulţi din Iași, s-a soldat, anul acesta, cu calificarea a doi elevi în finala emisiunii Arena bucătarilor junior, ce va fi difuzată de ProTv. Este vorba despre Ispir Christos (clasa a XII-a) și Butnaru Daniela Mirela (clasa a XI-a), ambii elevi la colegiul din Iasi. Pasionați de arta culinară, dedicați și curioși, ei s-au făcut remarcați atât în timpul orelor de practică din atelierul de gastronomie al colegiului, cât și în timpul stagiilor de practică desfășurate în unitățile de profil.

Prima etapă de care cei doi adolescenți au trecut a fost cea a preselecțiilor online, sponsorizate de Selgros și desfășurate pe baza fișei de înscriere și a unei poze, reprezentând un preparat individual plecând de la 3 ingrediente de bază: ananas, carne de porc și chili.

Finala emisiunii Arena bucătarilor junior va avea loc joi, pe 17 noiembrie, la Romexpo, București, acolo concurând elevi calificați de la liceele de profil din toată țara. În această etapă, concurenții vor trebui să realizeze 6 porții cu aceleași ingrediente, pentru cei 6 jurați. Elevii vor fi susținuți și însoțiți de părinți, iar toate cheltuielile acestei deplasări vor fi suportate de Selgros .

Coordonatorii acestui proiect culinar sunt Chef Bogdan Puiu, de la “Soft and Grace”, profesor Liana Dolores Voinea, director al Colegiului Tehnic “Ioan C. Ștefănescu” din Iași și prof. Cristiana Maria Măcărescu, de la același liceu.

 Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 85 = 92