Emisiunea “Iasi stie de Hepatita C”, miercuri, la TVR Iasi

0
57

Campania “Moldova stie de Hepatita C” continuă în județul Iasi. Studioul teritorial TVR Iasi va transmite în direct, miercuri, 7 Noiembrie, la ora 19.00, emisiunea – eveniment “Iasi stie de Hepatita C.

Invitații realizatorului emisiunii, Claudia Dănăilă, vor fi prof. dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iasi, dr. Cătălin Sfarti, șef lucrări, medic primar gastroenterolog la Institutul de Gastroenterologie si Hepatologie Iasi, precum si dr. Maria Ioniță, medic de familie.

“Iasi stie de Hepatita C” va putea fi recepționată în toată regiunea Moldovei, iar telespectatorii vor putea adresa întrebări în direct, la numărul de telefon 0232.20.90.35 si pe pagina de Facebook a TVR Iasi, care va prelua integral emisiunea.

Temele abordate vor fi legate de informarea populației asupra cauzelor si efectelor infectării cu virusul hepatic de tip C, precum si de faptul ca testarea si investigațiile sunt gratuite cu trimitere de la medicul de familie, iar tratamentul este în prezent unul revoluționar, cu procent de succes de aproape 100%. În aceeași ordine de idei, telespectatorilor din Iasi li se va aduce la cunoștință traseul facil, la îndemâna oricui, pe care trebuie să-l urmeze pentru a beneficia de tratamentul împotriva Hepatitei C si faptul că toți cei diagnosticați cu această boală, indiferent de gradul fibrozei, au acum acces la tratament, care este complet gratuit pentru pacienții asigurați CAS.

O altă dezbatere live cu tema “Iasi știe de Hepatita C” va avea loc luni, 12 noiembrie, la ora 15.00, si va fi difuzată pe pagina oficială Facebook “Știi de Hepatita C”. În cadrul emisiunii, invitații, care vor fi renumiți specialiști în domeniu din județul Iasi, vor raspunde punctual, de asemenea, fiecărei întrebări adresate de către urmăritori.

România deține primul loc în Europa în privința infectării cu virusul hepatic de tip C, cu un procent de 3,3 %, iar la nivel național, regiunea Moldovei are cea mai însemnată rată a prevalenței, 4,3 %.

Județul Iasi deține un nedorit procent de 3,79 la sută, situat peste media națională

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here