Emmanuel Macron confirmă vizita oficială în România pe 24 August

0
45
Președinția României a anunțat, oficial, că președintele Franței, Emmanuel Macron a acceptat invitația lui Klaus Iohannis de a efectua o vizită oficială în România și că aceasta va avea loc pe 24 august.

La invitația Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, Președintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron, va efectua, în data de 24 august a.c., o vizită în România”, se arată într-un comunicat al Președinției.

Potrivit Palatului Cotroceni, discuțiile dintre cei doi șefi de stat se vor concentra pe dezvoltarea și aprofundarea relației bilaterale de Parteneriat Strategic, precum şi pe principalele subiecte aflate pe agenda europeană, internațională şi de securitate.

Această vizită a fost convenită cu prilejul întrevederii avute de Preşedinţii României şi Franţei în marja reuniunii Consiliului European din 23 iunie a.c., ocazie cu care Președintele Emmanuel Macron a acceptat propunerea Președintelui Klaus Iohannis de a continua dialogul la București”, se mai arată în comunicat.

Informația privind vizita lui Macron în România a apărut în presă pe data de 3 august, fiind confirmată de surse diplomatice franceze.

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit în luna iunie cu Emmanuel Macron. Cu prilejul acestei întâlniri, șeful statului l-a invitat pe omologul său francez în vizită în România. Aceasta va fi prima vizită în România a lui Emmanuel Macron, care și-a preluat mandatul pe 14 mai 2017.

Ultima vizită a unui președinte francez în România a avut loc în septembrie 2016, când Francois Hollande a vizitat Centrul științific de la Măgurele și a participat alături de Dacian Cioloș la inaugurarea fabricii Airbus de la Ghimbav.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 81 = 88