Endava a cumparat Agentia digitala „Five” cu sedii in SUA si Croatia

0
60

Endava, compania de software britanică prezentă pe piața locală cu 7 centre de livrare în Brașov, București, Cluj-Naopca, Iași, Timișoara, Târgu-Mureș și Pitești, a anunțat ieri achiziția agenției digitale “FIVE” cu sedii în Statele Unite ale Americii (Brooklyn, New York) și Croația.

 FIVE, este o agenție digitală full-service, a cărei ofertă include zona de strategie de produs, design, gândirea și implementarea de experiențe digitale și growth marketing, care se bazează în livrare pe un mix între folosirea metodologiei Agile și o abordare științifică fundamentată pe indicatori cheie specifici design-ului de produs. 

Odată cu această achiziție, Endava își dezvoltă capacitatea de a concepe, planifica și livra servicii digitale inteligente și își îmbunătățește capabilitățile în zona de strategie digitală de produs și servicii dedicate zonei de optimizare a acestora. 

Achiziția FIVE aduce în portofoliul Endava clienți aflați cu precădere pe piața din Statele Unite. Această listă include branduri bine-cunoscute ca Rosetta Stone, Bullhorn Inc. și Napster. Abordarea FIVE se bazează pe construirea unui parteneriat cu clienții pentru a dezvolta noi zone comerciale, unde aplică o abordare bazată pe rezultate, pentru a stimula evoluția veniturilor și a interacțiunii cu consumatorii. Un alt punct central al abordării FIVE este scăderea costurilor de achiziție pentru partenerii săi, pentru a livra rezultate cheie vizând creșterea viabilității pe piață a unor produse, pe termen lung.

FIVE are o echipă de aproape 200 angajați în sediile aflate în Brooklyn (New York) și Croația, o mare parte dintre aceștia aflându-se în centrele de livrare din patru mari orașe ale Croației.

 “Îmi face o deosebită plăcere să le urez bun-venit în familia Endava celor din FIVE. Sunt o echipă minunată care aduce abilități complementare în Endava, cu focus în zona de strategie de produs și strategii de optimizare, zone pe care le considerăm interesante pentru o multitudine dintre clienții noștri. În același timp, recunoașterea lor ca una dintre agențiile de top din New York și faptul că mare parte din echipă se află în centrele din livrare din Croația se potrivesc modelului nostru de business și strategiei Endava de a-și crește prezența în regiunea Adriatica,” a declarat John Cotterell, CEO Endava.

„Suntem încântați să ne alăturăm Endava. Încă de la primele discuții, am observat compatibilitatea cu valorile și cultura Endava. Ne bucurăm de interesul manifestat de Endava asupra echipei FIVE și a categoriilor de servicii pe care le oferim: strategie de produs, soluții de marketing pentru design si creștere a veniturilor sau cotei de piață pentru companiile client. Credem că intrarea sub umbrela Endava va deschide mai multe oportunități pentru angajații noștri și va aduce clienților pentru care deja lucrăm posibilitatea de a răspunde și altor nevoi,” a declarant Viktor Marohnić, Founding Partner al FIVE. 

Endava a înregistrat o capitalizare bursieră de 4.26 miliarde dolari pe Bursa din New York*, la data de 04 martie 2021.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here