Era previzibil! Alexe si Chirica au transformat Mitropolia Moldovei în agent electoral

0
61

Un troc ordinar de care anterioarele campanii electorale nu au fost străine, a fost perfectat zilele trecute între Mitropolia Moldovei si Bucovinei și liberalii ieșeni, recre Guvernul Orban. Ministrul Costel Alexe a anunțat un “parteneriat” ce va fi încheiat între viitoarea conducere CJ Iași, Primărie și Mitropolia Moldovei și Bucovinei, asta daca va castiga el alegerile pentru functia de presedinte al CJ Iasi. Practic, liberalii au vandut Bisericii blana ursului din padure.

Potrivit acestuia, in urma intalnirii cu PF Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, “s-a degajat ideea ca monumentele istorice de cult din zona rurală vor avea la dispoziție, pe lângă axele deja existente și cele din exercițiul financiar 2021-2027, noi fonduri europene”.

Totodată, membrii Guvernului au anunțat că Executivul pregătește o linie de finanțare specială prin care, unitățile de cult, în parteneriat, vor putea crea centre de tratament sau paliative.

După ce voi deveni președintele Consiliului Județean, vom realiza, începând cu luna octombrie, cu Primăria Municipiului Iași și cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei o formă de parteneriat pentru ca un număr de monumente istorice de cult din județul și municipiul Iași să fie incluse într-un amplu proiect de reabilitare cu finanțare europeană. Acest angajament vine să confirme numeroase idei și proiecte din programul meu de guvernare a județului pentru 2020-2024 care este practic în dezbatere publică. Vom prioritiza mânăstirile și bisericile cu valoare de patrimoniu însemnată din municipiu și județ, pentru a contribui nu doar la accesarea de fonduri europene pentru reabilitare prin cofinanțare, dar și printr-un suport pe partea de administrare. Includerea lor într-un circuit pentru turismul ecumenic va fi un mare avantaj pentru toți factorii implicați: parohii, industria HoReCa, firme de turism etc. În același timp, nu pot să nu remarc faptul că actualul președinte al CJ Iași a neglijat complet acest capitol, ignorând orice solicitare din partea Mitropoliei sau a parohiilor din județ, dovedind încă o dată incompetență și rea-voință”  a declarat Costel Alexe.

In imagine se vede cum cei 4 par a fi din alt film, deloc împreună, stingheri și neîncrezători in propriile minciuni. În toată retorica mincinoasă a lui Alexe nu este punctat niciun obiectiv de cult- monument istoric, care sa intre in acest program. “Decat” promisiuni electorale!

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

68 + = 75