Evaluarea Nationala, primele emotii pentru cei peste 6000 de elevi care se pregatesc pentru liceu

0
59

Astăzi, 19 iunie, au debutat examenele naționale 2017, prin proba scrisă la limba și literatura română din cadrul Evaluării Naționale.

Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă cea mai importantă modalitate de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite de elevi la finalul învățământului gimnazial. Este totodată și un moment decisiv pentru elevii de clasa a VIII-a, din perspectiva traseului educațional viitor, în contextul admiterii la liceu.Conștientizând impactul psihologic, emoțional pe care orice evaluare îl are asupra elevilor aflați în situație de examen, echipa inspectoratului ieșean a luat toate măsurile pentru ca examenul să se deruleze în cele mai bune condiții, cu respectarea întocmai a metodologiei. Astfel, elevii au participat la două simulări, una fiind organizată de M.E.N., iar cea de-a doua fiind o inițiativă județeană, care în timp și-a dovedit utilitatea. De asemenea, s-au organizat inspecții tematice, au fost verificate toate centrele de examen și s-au adoptat măsuri concrete în vederea desfăşurării în condiții optime a probelor, astfel încât nu au fost înregistrate probleme cu privire la distribuirea subiectelor către candidați sau cu privire la derularea efectivă a probei scrise. Mulțumesc celor peste 2 500 de cadre didactice implicate în examen pentru responsabilitatea și profesionalismul de care au dat dovadă și în acest context. Am convingerea că vom parcurge cu bine această vară încărcată de examene”, a precizat prof. dr. Genoveva Farcas, inspector școlar general.

La nivelul județului Iași sunt înscriși un număr de 6 106 candidați, repartizați pentru a susține probele scrise în 181 de centre aflate pe raza întregului județ, din care 125 în mediul rural și 56 în mediul urban (municipiile Iași, Pașcani și orașele Târgu Frumos, Hârlău și Podu Iloaiei). La proba de astăzi au fost prezenți 5 949 elevi, reprezentând 97,43% – o prezență deosebit de bună, așa cum ne așteptam.
Varianta de subiecte extrasă este unică la nivel național. Evaluarea națională continuă cu proba scrisă la matematică, ce va avea loc miercuri, 21.06.2017. Conform calendarului din acest an, rezultatele elevilor vor fi afișate în toate Centrele de Examen, luni 26.06.2017. Așadar, organizarea și desfășurarea Evaluării Naționale, activitate care implică un număr foarte mare de participanți (aproape 9 000 de elevi și profesori) decurge în condiții de normalitate, de riguroasă organizare și coordonare din partea I.S.J. Iași.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here