EXCLUSIV! 100.000 euro – daune morale cerute de viceprimarul Harabagiu de la 4 ziaristi pe care i-a dat in judecata. Urmeaza un patron de presa

0
69

Viceprimarul Gabriel Harabagiu a invocat recent o serie de prejudicii de imagine, onoare, demnitate personala si profesionala pe care i le-ar fi adus echipa ziarului 7 Est in perioada noiembrie 2017- februarie 2018, si a inaintat actiune civila impotriva conducerii ziarului si a echipei redactionale din acea perioada. Principalul vinovat pentru  prejudicierea imaginii vicerimarului a fost gasit fostul director al ziarului, Rares Neamtu, dar si ziaristii Constantin Mazilu, Tudor Leahu si Lucian Postu, cat si societatea care edita saptamanalul 7Est, respectiv Unika Services SRL. Gabriel Harabagiu ii obliga pe acestia, in solidar,  la plata sumei de 100.000 euro, prezentarea scuzelor fata de reclamant, in mod public, cat si publicarea integrala a hotarararii instantei in aceasta speta, la care sa fie atasate …fotografiile paratilor, cu mentionarea in clar a numelui fiecaruia.

Este vorba despre o campanie de denigrare printr-o serie de materiale de presa in care sunt prezentat ca o persoana care isi desfasoara activitatea  prin incalcarea dispozitiilor legale, fiind prezentat drept un sforar, un speculant sau rechin imobiliar. Dat fiind aceste articole care dau o valoare speculativa activitatii mele, am hotarat sa nu mai accept aceasta injosire fara rost si am solicitat instantei de judecata sa verifice si sa se exprime asupra raspunderii delictuale in ceea ce ii priveste pe acesti parati”, este punctul de vedere al viceprimarului Gabriel Harabagiu.

Campania viceprimarului de apretare a “onoarei nereperate” va continua in perioada urmatoare impotriva altor trusturi de presa sau ziaristi incomozi, urmatorul vizat fiind Gabriel Gachi, patronul saptamanalului Reporter de Iasi.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + = 23