EXCLUSIV! Cluburile iesene, protejate de fosti luptatori in Legiunea Straina si mascati de la Penitenciarul Iasi

0
69

Afacerile de tip guard, de paza si protectie, au inregistrat modificari radicale in ultimii ani, la Iasi. Operativitatea si eficienta firmelor de profil lasa de dorit, atat prin lipsa de calificare a personalului contractat, slaba finantare a acestuia, cu tepele inerente, cat si varsta destul de inaintata agentilor, multi peste 50 de ani. Practic, afluxul de bunicuti de paza, de pe urma carora firmele de profil inregistreaza anumite facilitati fiscale, a scos in somaj serviciile de protectie. O astfel de situatie nu mai inspira nicio incredere in calitatea serviciilor acestor firme. Asa se face ca pe piata ieseana de bodyguarzi, in locul agentilor cu cefe groase si burti de abia stapanite de centuri, a aparut cea mai dura structura de profesionisti in paza si protectie. Clubul Skin de la Ciric este unul dintre localurile in care siguranta consumatorilor ar trebui sa fie garantata, dat fiind faptul ca printre guarzii angajati de administratori se regasesc si membri ai grupei operative de interventie din Penitenciarul Iasi, in principiu o echipa de  luptatori antrenati zilnic sa intervina in aplanarea unor conflicte extreme generate de infractori periculosi.

Legionarii de la Cafeneua Piata Unirii

De departe, cel mai protejat local din Iasi este Cafeneaua Piata Unirii. Numai putin de 3 fosti luptatori in Legiunea Straina se afla pe statele de plata ale firmei Micul Verde. Prezente foarte discrete, aproape invizibili in decorul destul de vast si exotic al localului din centrul Iasului, luptatorii controleaza din umbra tot ce ar putea degenera intr-o situatie conflictuala.

Este o regula de aur, aceea de a asigura confortul si siguranta clientului, a celui care intra la tine in local sa se simta bine si sa iti faca consumatie. Tocmai de aceea, am hotarat ca de acest lucru sa se ocupe cei mai buni oameni, care cunosc meserie si care pot gestiona un conflict. In primul rand ne-a interest sa avem oameni care isi pot stapani emotiile, care pot aplana un conflict in mod pasnic, fara sa recurga la gesturi de intimidare sau sa se ajunga la altercatii, si acest lucru s-a vazut de cand am angajat acesti guarzi care au luptat in Legiunea Straina. Pana acum nu am avut situatii care sa fi scapat de sub control”, ne-a declarat Alex Costea, administrator al Cafenelei Piata Unirii.

Un incident care spune tot despre puterea de reactie a legionarilor de la Cafeneaua Piata Unirii s-a petrecut in cursul anului trecut, atunci cand in local au intrat vreo 12 persoane, un grup mixt de infractori din Pacuret si recuperatori albanezi. Dupa numai o ora de consumatie au inceput sa hartuiasca consumatoarele din local, moment in care au intervenit legionarii. Dupa cateva minute de negocieri cu grupul turbulent, tiganii si albanezii au scos diverse arme albe si i-au inconjurat pe guarzi. In cateva minute, grupul de infractori era intins pe podeaua localului, implorandu-i pe legionari sa-i lase sa plece ca nu vor mai face greseala de a intra niciodata in cafenea.

Practic, nici un om cu mintea intreaga nu si-ar dori sa provoace un scandal in astfel de localuri, fiind de preferat sa lase la intrare instinctele turbulente sau intentia de a-si arata muschii.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + = 18