Consulul Romaniei la Balti, accidentat grav in Republica Moldova, de un politist care a fugit de la locul faptei

0
56

Consulul României în oraşul Bălţi din Republica Moldova a fost rănit grav, în timp ce traversa regulamentar strada, de către o maşină condusă de un ofiţer moldovean de investigaţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Făleşti.

Poliţistul, care se deplasa cu viteză excesivă la volanul unei maşini, a lovit frontal victima, care s-a dovedit a fi consul în cadrul Consulatului General al României de la Bălţi. În urma impactului, oficialul a fost transportat la Spitalul Clinic municipal din Bălţi cu traumatisme grave. În prezent, starea de sănătate a victimei este gravă.

Poliţistul a părăsit  locul accidentului, încercând să inducă în eroare ancheta prin convingerea unei alte persoane să-şi asume vina pentru cele săvârşite. Şoferul a fost reţinut preventiv timp de 72 de ore, procurorii acuzându-l de încălcarea regulilor de securitate în timpul circulaţiei, soldată cu vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii şi părăsirea locului accidentului rutier, fiind de aşteptat ca anchetatorii să solicite ulterior arestarea acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 2 = 1