EXCLUSIV! Operatiuni militare la granita de est a Romaniei. Un convoi de echipamente militare de razboi a tranzitat Iasul (FOTO)

0
69

In aceasta dimineata, o garnitura impresionata de echipamente de razboi, de la tancuri, amfibii, camioane militare, autospeciale blindate, dar si o ambulanta, a tranzitat Iasul, pe cale feroviara.
Potrivit primelor informatii, acest convoi a plecat din Gara Socola catre Brasov, acolo unde s-a dispus, in cursul zilei de ieri, mutarea comandamentul NATO.
Reamintim faptul ca Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a avut ieri o întrevedere cu amiralul Mark Ferguson, seful Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli, care se află în vizită în România.
Dușa a reafirmat că baza militară de la Deveselu constituie “o capabilitate defensivă” a statelor NATO.
El a precizat că, în cadrul întâlnirii avute cu Mark Ferguson, s-a discutat despre situația de securitate pe flancul estic al NATO și UE. Comandamentul intrunit al NATO, care are sediul la Napoli, se va muta intr-o comuna din judetul Brasov, la Cincu. Este doar un exercitiu programat, a explicat seful acestui comandament, amiralul Mark Ferguson. Pentru prima data in istorie, o asemenea structura a Aliantei se afla pe teritoriu romanesc. Intre timp, oficialii au anuntat ca scutul de la Deveselu va deveni operational pana la sfarsitul acestui an.
Aceasta dizlocare va reprezenta prima data cand un comandament de forte reunit va fi in Romania“, a spus amiralul.
Testul are loc in acelasi timp cu un exercitiu NATO de anvergura, care se desfasoara in judetul Brasov.
Odata cu exercitiul din Romania, si in alte state NATO din regiune se desfasoara operatiuni similare, pentru a arata ca Alianta poate sa actioneze independent in mai multe zone, in acelasi timp.
El a susținut că președintele Klaus Iohannis urmează să prezinte în Parlament Strategia națională de apărare, iar MApN va întocmi Carta Albă a Apărării și strategia națională militară care se va sincroniza cu măsurile de reasigurare ale NATO și UE pe flancul estic.
Pana la aceasta ora, reprezentantii Brigazii 15 Mecanizate Podul Inalt Iasi, nu au putut fi contactati in legatura cu aceasta situatie.IMG_20150506_090025IMG_20150506_090004IMG_20150506_090018IMG_20150506_090047

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here