EXCLUSIV! Patronul farmaciilor Biomed Pharm Iasi a bagat la puscarie o stareta din Oradea. Spalare de bani in lacasul cu turnulete al Domnului

0
87

Maica stareţă de la Mănăstirea Sfintei Cruci din Oradea a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT pentru spălare de bani. Stareţa e învinuită că printr-un cont bancar al lăcaşului a spălat aproape 1 milion de lei proveniţi de o firmă producătoare de medicamente din Iasi, respectiv Ropharma, al carui director era ieseanul Florin Balan.
Ancheta în dosar a început în vara anului 2012 când procurorii au aflat că agenţii sucursalei din Mureş a companiei de medicamente recompensau medicii care trimiteau pacienţii la farmaciile firmei, plătindu-i “la negru”, printr-un circuit financiar nelegal. Ca să poată justifica plăţile către aceşti “colaboratori”, compania sponsoriza periodic Mănăstirea Sfintei Cruci din Oradea cu bani care, însă, ulterior erau viraţi în conturile unor salariaţi de încredere ai firmei.
Asa cum AgoraPress a mai scris la inceputul acestui an, Mega – afacere in incinta Spitalului Parhon, Florin Balan, administatorul farmaciilor Biomed Pharm este unul şi acelasi cu directorul sucursalei iesene a Ropharma. In perioada in care Florin Balan a fost director al sucursalei Ropharma Iasi, aceasta firma a fost prinsa intr-un scandal de spălare de bani, procurorii acuzând ca s-au făcut donaţii de circa 1 milion de lei către Mănăstirea „Sfintei Cruci” din Oradea, sume care se intorceau apoi catre firma. Printre cei acuzati de spalare de bani in acest caz s-a aflat si acest Florin Balan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here