EXCLUSIV. Patronul “Mamma Mia”, cercetat penal pentru construirea unui hotel fara autorizatie. Ilegalitatile “baiatului cu pizza”

0
104

Cum se cladeste un imperiu financiar dintr-o afacere cu pizza. Ca intr-un puzzle in care halpailor din institutiile publice le sunt potolite poftele de control cu un mic protocol, tot asa si-a construit si patronul pizzeriei Mamma Mia, incet si illegal, mare parte din afacere si, mai nou, o ditamai vila neautorizata pe strada Spancioc nr. 12.

Actiunea din dosarul penal instrumentat de Judecatoria Iaşi pe numele lui Florin Marcu, patronul Pizzeriei Mamma Mia, începe în urmă cu 3 ani de zile, atunci când acesta începe construirea ilegală, fără nicio autorizaţie de construire, a unei cladiri cu functiuni mixte- locuinta si hotel, pe strada Spancioc nr. 12.

În urma reclamaţiilor vecinilor, o echipă de la Serviciul Disciplina în Construcţii din cadrul Poliţiei Locale Iaşi se desplaseză la faţa locului de abia în ziua de 27 august 2015, pentru efectuarea unui control pe linia legalităţii acelei construcţii.

Beneficiarul, şi în acelaşi timp dezvoltatorul de acolo, în persoana domnului Florin Marcu, este găsit fără autorizaţie de construire, drept pentru care este sancţionat la Legea 50 cu suma de 1000 de lei şi somat ca până la data de 27 noiembrie să intre în legalitate. În urma controalelor ulterioare s-a constatat faptul că acesta nu s-a conformat somaţiei, drept pentru care, în data de 4 decembrie 2015, Poliţia Locală a înaintat referat către instanţa de judecată cu privire la acest aspect. În prezent, pe rolul Judecătoriei Iasi se afla in lucru Dosarul 633/245/2016”, a declarat Georgel Grumeza, seful Politiei Locale Iasi

De asemenea, din cauza ca patronul Mamma Mia nu s-a conformat somatiei de sistare a lucrarilor, Politia Locala a inaintat o adresa – 9984/20.10.2015, si catre Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi.cladire ilegala Florin Marcu-1000

Vecini terorizati de un individ acoperit de corupti din Primaria Iasi

Domnule Primar,va rog sa luati masuri in legatura cu imobilul care se construieste ilegal pe strada Spancioc nr 12. Am facut sesizare Politiei locale Iasi si Primariei ,dar se pare ca nimeni nu face nimic in acest caz. Domnul Florin Marcu, patronul pizzeriei Mamma Mia, a construit ilegal o casa in imediata vecinatate a blocului si parca acest lucru nu i-a fost de ajuns, a mai ridicat si un gard de 3m fix la geamul meu.”, este apelul disperat al iesencei Antoane Cristina.

Un alt vecin, Ion Chioreanu, sustine ca timp de 3 ani de zile a trebuit sa suporte galagia si poluarea de pe santierul deschis de patronul de la Mamma Mia.

Cel mai mult am fost afectati de galagie, de zgomotul de pe santier. Poluare cat o facut aici… m-am saturat, dar cine ma ia in considerare! Sa tot fie vreo 3-4 ani de cand a inceput constructia asta neautorizata si inca mai au de lucru. Au bagat fier de zici ca-si fac cazemata. Tot terenul, atat la asta de la Mamma Mia, cat si de sub blocul facut de unu din Bacau, a fost a lui Dan Branzei de la Militia Economica”, ne-a spus Ion Chioreanu.

Din pacate, in acest caz, institutiile s-au miscat greu, multe dintre ele facand cale intoarsa, la interventii ale unor persoane sus-puse, sau au “clasat” controlul inca de la prima imbucatura. De exemplu, angajatii Serviciului Urbanism din cadrul Institutiei Arhitectului Sef au pastrat o tacere suspecta, refuzand sa ofere informatii cu privire la acest caz.

“Am construit ilegal pentru ca nu mi-a dat Vericeanu autorizatie”

Inclusiv o ancheta a unui post TV local s-a finalizat prin radierea materialului (n.r. “Modernizare in loc de demolare”), despre ilegalitatile patronului pizzeriei Mamma Mia, imediat ce “baiatul cu pizza” a batut la usa postului cu un contract de publicitate.

Se stie ca e construita ilegal, inca de cand o inceput sa se construiasca. O fost o casuta mica, batraneasca, pe care a demolat-o si o facut un nivel cu pod, apoi o darmat podul si o mai facut inca un nivel. Acu, undeva jos locuieste patronul de la Mamma Mia iar in alte camere sunt cazati salariati de la pizzerie, care deja au inceput sa se mute. Din cate stiu, a vrut sa faca hotel, dar cum nu avea autorizatie pe cladire, nu s-a riscat mai mult. Nu se face nimic in acest caz. A venit Politia de mai multe ori, dar s-a lucrat in continuare fara probleme. Lucrarea nu a fost sistata nici macar o clipa. Avem copii care sunt in vacanta si in fiecare dimineata, la ora 7.00, sunt treziti de echipele de muncitori care vin pe santier. Acu au mai ridicat si cel de-al doilea nivel si geamurile dau spre casa. Ne-au terminat, ne-au violat intimitatea si nu avem unde sa ne mai adresam. De la ei se vede direct la noi in casa“, ne-a spus o membra a familiei Urtoi, vecini care se pozitioneaza pe partea de vest fata de constructia ilegala a lui Florin Marcu.

Vecinii se mai plang ca pe toata durata santierului, Florin Marcu nici macar nu a schitat vreun gest de a-i proteja de zgomot si poluare, prin ridicarea unui gard de protectie.

“Problema este veche, de anul trecut iar domnul Marcu aproape si-a finalizat lucrarile,desi Politia Locala a dispus sistarea lucrarilor de construire a imobilului iar anul acesta sistarea lucrarilor de imprejmuire. Pentru domnul respectiv nu exista cod civil”, sustine un alt vecin.

Ce este cel mai tare, insa, in aceasta poveste, este motivul halucinant pe care il da Florin Marcu, atunci cand este intrebat de ce a construit acea cladire in conditiile in care nu avea autorizatie de construire.

Eu am cumparat acea cladire in 2013. Cand am cumparat-o, existau cele doua nivele. Practic, era asa cum este acum. Eu i-am schimbat doar podul si putin din fatada. Da, singurul lucru pe care l-am schimbat a fost acoperisul, pentru ca imi ploua in casa. Cand am vrut sa imi iau autorizatie de construire, Primaria nu a vrut sa-mi elibereze. Practic a fost o razbunare personala a lui Vericeanu (n.r. Tudor Vericeanu, fost arhitect sef al Iasului). Eu am vrut sa intru in legalitate, avea toate semnaturile, dar el mi-a intors dosarul. Pentru treaba asta am dat si eu in judecata Primaria“, a declarat Florin Marcu.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here