Firma senatorului Constantinescu, furnizor principal in Programul “Laptele si cornul”, intr-un contract de 6 milioane de lei

0
56

Moara senatorului Florin Constantinescu de la Crivesti (Vanatori), Pascani, a fost prinsa intr-un contract public de furnizare produse de panificatie în cadrul Programului national „Lapte-corn” pentru elevii si prescolarii din judetul Iasi, în anul scolar 2016-2017. In urma licitatiei organizate de Consiliul Judetean Iasi, firma Morlux Florena SRL a senatorului din Crivesti (Vanatori) a castigat unul dintre loturile de produse, respectiv 2.582.961 portii de cornuri si biscuiti dulci, pe care va trebui sa ii livreze catre prescolarii si scolarii din judetul Iasi din aceasta toamna. Din valoarea totala a contractului, de 6 milioane de lei, contractul obtinut de Constantinescu pentru un singur lot de produse se ridica la suma de 929.865  lei, fara TVA, urmand ca un procent din aceste produse sa fie subcontractat spre furnizare catre firma SC Remina SRL, o firma de panificatie din Podu Iloaie, intrata in insolventa la inceputul acestui an.

Pe langa firma de morarit Morlux Florena, senatorul PSD Florin Constantinescu mai detine doua societati, detine cinci trenuri, patru in satul Crivesti, comuna Vinatori, si un teren in Pascani. Conform declaratiei de avere, Constantinescu mai detine o vila in Pascani si un apartament de aproape o suta de metri patrati in Iasi, la care se adauga o treime din actiunile firmelor pascanene ACK, societate specializata pe producerea de energie electrica eoliana, ACK Fluid Pascani si ACK Eolian Pascani, ultimele achizitionate in 2010.

Firmele la care este actionar Florin Constantinescu a incheiat de-a lungul anilor mai multe contracte cu statul. Astfel, Morlux Florena a avut contracte cu sapte primarii din judet in valoare de circa 230.000 de lei iar ACK a incheiat un contract cu Ministerului Mediului, cu o valoare de 20 milioane de lei, pentru realizarea unui parc de turbine eoliene.

Celelalte 3 loturi din licitatia pe acest an, cuprinsa in programul “Lapte si corn”, au fost adjudicate de firma Agropan Impex S.R.L., care ii are ca subcontractanti pe SC Vel Pitar SA, SC Afer SRL si SC Tac Tac, ultima fiind a primarului orasului Targu Frumos, Ioan Vatamanu.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + = 11