EXONIA a cumpărat fostul combinat de pâine Vel Pitar din Iași. Combinatul de panificatie va fi transformat în cea mai mare fabrică de ambalaje biodegradabile din Europa de Est

0
117

EXONIA a preluat în bloc activele imobiliare ale fostului mare combinat de panificație ieșean, administrat anterior de Vel Pitar și deținut de VP Terenuri, parte a fondului american de investiții Broadhurst NCH Capital. Compania vrea să-l transforme în cea mai mare fabrică de ambalaje biodegradabile din Europa de Est, în urma unor investiții de peste 14 milioane de euro.
Deși nu au dorit să facă publică valoarea la care au fost cumpărate activele, reprezentanții Exonia au transmis la solicitarea Economica.net că că montajul instalațiilor va necesita un buget de circa 1,5 milioane de euro euro, iar în imobilele respective vor funcționa noi linii tehnologice, a căror valoare cumulată va ajunge la circa șase milioane de euro.
Ziarul de Iași scrie că valoarea tranzacției este de 7 milioane de euro. În total, investiția în noua fabrică ar fi de 14,5 milioane de euro.
Compania a cumpărat platforma industrială care are o suprafață de aproape 30.000 mp și care cuprinde și hale industriale de mari dimensiuni de peste 7.000 mp, aflate chiar în vecinătatea fabricii EXONIA, de pe Bdul. Calea Chișinăului din Iași.
Prin această extindere, EXONIA va avea la dispoziție cumulat aproape un hectar de hale amplasate pe aproximativ 5 hectare de platforme, utilizate pentru activități de depozitare și logistică.
”Noile spații de producție extrem de generoase, în care vor fi montate în primul semestru al anului următor linii tehnologice de ultimă generație aflate în faza finală a producției lor în Germania, vor oferi afacerilor EXONIA impulsul și resursele necesare, pentru susținerea planului de dezvoltare strategică elaborat în prima parte a anului 2022”, spune Tiberiu Stoian, fondator al grupului Exonia.
Grupul EXONIA fondat în anii 2000 este controlat de omul de afaceri Tiberiu Stoian (90%), alături de soția sa Nadia (10%) și include, pe lângă producătorul de ambalaje din hârtie EXONIA Holding și investiții în producția și distribuția de ambalaje din polimeri, IT și imobiliare și agricultură în România și SUA.(A.P.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here