Explozie de viroze gripale in grădinitele din Iasi. ISJ și DSP se calca pe picioare la bagat capul in nisip

0
53

Pentru mămicile din Iași care au copii la grădinițe, mărțișorul de 8 martie va veni sub forma de viroze ale copiilor. In grădinițele din Iași exista grupe in care frecventa este la jumătate. Zilnic, virozele, virusii gripali de tip A in special, care se instalează direct din grădinițe sau creșe, fac că părinții să își retragă copiii din colectivitate si sa ii tina acasa. Fata de această situație, autoritățile se spala pe mâini cu apa chioara. In afara covorașelor de cauciuc și a sticlelor de plastic cu dezinfectant, de care nu se atinge nimeni, nu s.a dispus nicio măsură. Conducerile grădinițelor așteaptă o decizie din partea inspectoratului, cei de la ISJ așteaptă o directivă de la DSP, aceasta directie se uita neputincioasa catre minister, iar cei de la Bucuresti isi vad de treaba prin spitalele private in care detin actiuni sau functii de conducere.

In fata acestei stari de fapt, responsabilii de la Iasi mimeaza responsabilitatea si se hazardeaza in presupuneri.

Eu as spune ca sunt cazuri de infectii respiratorii acute, nu de gripe sau viroze, dar DSP poate detalia, este raspunsul dat de Sabina Manea, purtatorul de cuvant al ISJ Iasi, la intrebarea presei referitoarea la cauza pentru care au fost suspendate cursurile la una dintre scolile din Iasi.

Pe fondul lipsei unei minime colaborari intre cele doua institutii, parintii recurg la cea mai la indemana masura menita a le proteja copiii- retragerea lor din colectivitate pan ace institutiile statului vor fi capabile sa ia o masura.  

In conditiile legii, scolile pot fi inchise si daca, timp de trei zile consecutive, se inregistreaza o rata de absenta in randul prescolarilor de peste 20%, perioada de suspendare fiind stabilita de Directia de Sanatate Publica.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 4 = 4