Expozitia „Biserici Inlemnite – o cartare fotografica” semnata de Ovidiu Micsa

0
70

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, în parteneriat cu Asociaţia „Biserici Înlemnite”, organizează la Palatul Culturii, în perioada 12 – 26 noiembrie 2022, Expoziția „Biserici Înlemnite – o cartare fotografică”, semnată de arhitectul fotograf Ovidiu Micşa. Proiectul a fost demarat în cursul anului 2021, sub coordonarea Asociaţiei „ARHAIC”, fiind finanţat prin Timbrul de arhitectură al Ordinului Arhitecţilor din România, cu sprijinul O.A.R. – Filiala Timiş, al Facultăţii de Arhitectură şi Urbanism Timişoara şi al Arhiepiscopiei Timişoarei.
Expoziţia își propune să exploreze în imagini o serie de biserici de lemn din toată ţara, remarcabile atât prin elemente de arhitectură, cât şi prin componenta artistică, și constituie un semnal de alarmă asupra stării de conservare a acestor edificii, clasate sau neclasate ca monumente istorice.
Demersul de itinerare a expoziţiei fotografice vine ca o finalitate a proiectului „Biserici Înlemnite – Inventarierea bisericilor de lemn din România – proiect pilot: bisericile de lemn din judeţul Iaşi”, desfășurat în perioada iulie – decembrie 2022, sub egida Asociaţiei „Biserici Înlemnite”, finanţat prin Timbrul de arhitectură al Ordinului Arhitecţilor din România.
Evenimentul va reuni la Iaşi specialişti din domeniul patrimoniului construit, pentru a trasa concluziile acestui proiect, cu accent asupra problemelor întâmpinate pe teren referitoare la conservarea, restaurarea şi valorificarea acestor edificii de cult.
Vernisajul va avea loc sâmbătă, 12 noiembrie 2022, de la ora 16.00, la Palatul Culturii, în Sala „I. D. Berindei” a Muzeului de Istorie a Moldovei. Expoziția va fi prezentată de arhitectul Vladimir Obradovici, de la Facultatea de Arhitectură a Universităţii „Politehnica” Timişoara.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here