Facturi la incalzire intre 130 si 251 de lei, pe luna ianuarie. Vezi unde poti reclama eventuale fraude ale asociatiei

0
67

Veolia Energie Iasi a emis facturile aferente consumului lunii ianuarie 2016, catre clientii ce au conventii individuale de plata, respectiv 10 000 de locuinte, adica circa 27% din apartamentele conectate la sistemul centralizat de termoficare.

In ceea ce priveste caldura, din calculele puse la dispozitie in special de firmele de repartitoare de costuri sau de administrare imobile (media aritmetica a gigacaloriilor facturate in functie de suprafata apartamentului), rezulta un consum mediu la incalzire de 130 lei la un apartament mai mic de 30 mp, 218 lei la un apartament cu o suprafata cuprinsa intre 31 si 50 mp si 251 de lei la un apartament mai mare de 51 de metri patrati.

Facturile aferente consumului din luna ianuarie 2016 au fost emise cu noua cota de TVA de 20%, in conformitate cu prevederile Codului Fiscal. Astfel, acestora li se aplica noul tarif pentru populatie – 256,45 lei/Gcal cu TVA, asa cum acesta a fost aprobat prin Hotararea Consiliului Local nr. 5 din 29.01.2016.

“Ii rugam pe locatarii ce nu primesc factura direct de la Veolia si ale caror costuri cu incalzirea sunt repartizate direct pe lista de intretinere de catre asociatii, in cazul in care constata ca sumele ce le revin sunt cu mult mai mari decat mediile calculate de noi, sa ne sesizeze acest lucru la Centrul de Apel non-stop gratuit 0 800 800 123, pe adresa de email iasi@veolia.com, pe pagina de Facebook facebook.com/veoliaenergieiasi  sau la Biroul de Relatii cu Clientii de la sediul nostru din Calea Chisinaului 25”, a declarat Ana Maria Icatoiu, directorul Comercial si de Comunicare al Veolia Energie Iasi S.A.

In acest sezon de incalzire, au fost semnalate 35 de anomalii in ceea ce priveste suma de plata pentru caldura afisata de asociatie pe lista de intretinere: o treime dintre aceste sesizari s-au confirmat in urma verificarilor facute in teren de echipele Veolia si au fost transmise spre solutionare reprezentantilor Primariei Municipiului Iasi.

Acestia trebuie sa ia masurile necesare in asa fel incat costurile cu incalzirea sa fie repartizate pentru toti locatarii din condominiu in mod corect si in conformitate cu legislatia si reglementarile in vigoare. Ca de fiecare data, aceasta actiune se bucura de sprijinul activ al ANRSC – autoritatea nationala de reglementare pentru serviciile publice”, a precizat Ana Maria Icatoiu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here