Fals grosolan regizat de Mafia imobiliara din Primaria Iasi? Șase blocuri dintr-un proiect au devenit 12

0
62

Liberalii ieşeni au prezentat ieri un proiect imobiliar controversat la marginea Iaşului, totul fiind bazat, spun ei, pe un „fals grosolan“. Practic, s-ar fi făcut consultare publică pentru un proiect cu 6 blocuri, iar, în final, foaia din documentaţie a fost schimbată în mod ilegal cu o alta, plenul CL votând un proiect cu 12 blocuri. PNL Iaşi contestă astfel dublarea numărului de blocuri de locuinţe din acest proiect. Beneficiar al „falsului“: cunoscutul om de afaceri Gheorghe Achiţei, acuzat şi în trecut că a vrut să „deturneze“ unele proiecte, având sprijin la nivelul unor persoane influente din Palatul Roznovanu/ Primăria a anunţat aseară că a demarat verificări, al căror rezultat e anunţat astăzi.

Liberalii au declarat război total administraţiei PSD-ALDE din Primărie. Ei au prezentat ieri ceea ce au numit un „tun“ pe zona de Urbanism, documentele afişate ridicând mari semne de întrebare.

Practic, anunţul de consultare publică a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) privind un proiect imobiliar situat în sud-vestul municipiului, cu acces în şoseaua Voineşti, aproape de limita cu Miroslava, conţinea o schiţă privind ridicarea a şase blocuri de locuinţe cu cinci niveluri (demisol, parter şi trei etaje), însă, şapte luni mai târziu, la votul din şedinţa Consiliului Local din 23 iunie 2017, memoriul era însoţit de un alt plan. Acesta conţine 12 blocuri în loc de 6, şi câţiva parametri modificaţi: înălţimea maximă înlocuită cu înălţimea cornişei, res­pectiv a zidului care susţine aco­perişul, dar şi coeficienţi de ocupare, respectiv de utilizare a terenului mai mici.

Dublarea numărului clădirilor va atrage, de asemenea, reducerea suprafeţei spaţiilor verzi şi creşterea necesarului de locuri de parcare la aproximativ 250, dintre care două treimi ar urma să fie subterane. De asemenea, distanţa dintre blocuri va fi de numai şase metri, spun consilierii locali liberali.

Beneficiarul, un cunoscut om de afaceri

Pe schiţă mai apare o diferenţă, între numele beneficiarului afişat pe schiţa pusă în dezbatere publică şi numele de pe schiţa anexată hotă­rârii adoptate în Consiliul Local: SC Prime Proprietăţi SRL pe prima, Achiţei Gheorghe şi Luminiţa, pe a doua.

Achiţei este un cunoscut întreprinzător în domeniul imobiliar. Presa ieşeană a scris însă despre o construcţie pentru care omul de afaceri obţinuse autorizaţie pentru parcare sub- şi supraterană lângă Şcoala „Ion Creangă“ din Păcurari, dar la care locuitorii blocurilor vecine au reuşit să oprească lucrările după ce au constatat că seamănă mai degrabă a bloc de locuinţe.

Sursa: Ziarul de Iasi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

30 + = 32