Familia Regală vine la Iasi pe 24 ianuarie. Chirica recunoaste meritele unei liberale pentru prima hora regala

0
56

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, și Alteța Sa Regală Principele Radu vizitează municipiul Iași. Este prima vizită regală în județele țării din Anul Centenar 2018.

Cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, 24 ianuarie, cuplul regal va lua parte la sărbătoarea publică din Piața Unirii. Alături de oficialitățile municipiului și județului Iași, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală vor depune coroane de flori la statuia Principelui Alexandru Ioan I, la statuia Regelui Ferdinand, la portretul Regelui Mihai I de la Mitropolie și la mormântul Principelui Alexandru Ioan I de la Biserica Trei Ierarhi.

În dimineața zilei de 24 ianuarie, la Primăria Municipiului Iași, Alteța Sa Regală Principele Radu va participa la sărbătorirea unui deceniu de înfrățire a autorităților locale din Iași și Chișinău, la lansarea volumului „Iașul, leagăn al unirii neamului românesc” și la vernisajul expoziției de fotografie dedicată Municipiului Chișinău.

Pentru conducerea Primăriei Municipiului Iași vizita Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române, și a Alteței Sale Regale Principele Radu este cu atât mai onorantă și mai îmbucurătoare cu cât, printr-o scrisoare trimisă chiar luni, 22 ianuarie, Casa Regală a transmis municipalității acordul pentru ca Municipiul Iași să poarte titulatura de „Oraș Regal”.

 În numele cetățenilor Municipiului Iași și al meu personal, mulțumesc public Familiei Regale a României pentru că, spre deosebire de unii lideri vremelnici, ne face onoarea de a participa la sărbătorirea Unirii Principatelor Române în orașul nostru. Iașul a fost un leagăn al Coroanei, iar marile evenimente care au făurit România Mare, al cărei Centenar îl serbăm în 2018, nu ar fi fost posibile fără relația privilegiată dintre orașul nostru și Casa Regală. De asemenea, îi mulțumesc doamnei senator Laura-Iuliana Scântei pentru implicarea neobosită în toate proiectele pe care municipalitatea ieșeană are onoarea de a le organiza în parteneriat cu Familia Regală”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Din august 2016, Familia Regală a României a participat la 21 de evenimente legate de Centenarul Primului Război Mondial și al Marii Uniri.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 9