Familie evacuată de oamenii lui Chirica pentru a face loc parcarii unui turn de 20 de etaje

0
68

Echipele primariei conduse de Mihai Chirica, însoțite de reprezentanții unui Birou de Executori Judecătorești, au evacuat o familie de chiriași, formată din șase persoane, din spațiul de locuit administrat de Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat (DAPPP) aflat în std. Albă nr. 4.

În prealabil, printr-o sentință civilă din iunie 2013 exprimată într-un dosar deschis în 2012 se dispusese rezilierea contractului de închiriere și evacuarea pârâţilor B. A., A. C. N. și A. V. C. din spaţiul de locuit menționat şi recuperarea debitului acumulat pentru neplata chiriei.

In fond, familiile de chiriasi au fost evacuate de oamenii primarului Mihai Chirica, pentru a face loc extinderii unui proiect imobiliar dezvoltat in zona de catre dezvoltatorul Cristim Zamostean.

“Oamenii astuia care construieste turnul de la strada, unu Zamosteanu, au venit in mai multe randuri sa vorbeasca cu noi, sa renuntam la contracte contra unor sume de bani. Nu am vrut sa plecam si au venit peste noi cei de la DAPPP, cu tot felul de somatii. Imobilul e asa de ani de zile, neschimbat, da acu cand face asta turnul de sus, s-au gasit toti sa vina sa se intereseze cat de degradata e cladirea. I-au facut mersul afaceristului, asta e!”, ne-a spus unul dintre chiriasii evacuate.

Reamintim faptul ca, gard in gard cu imobilul evacuat, dezvoltatorul imobiliar, Cristin Zamosteanu, construieste un turn de 20 de etaje.

DAPPP, tainuitor de criminali

De cealalta parte, cei din Primaria Iasi au incercat sa dovedeasca faptul ca in acel imobil au stat niste criminali, iar ei, in calitate de proprietari, au fost niste tainuitori.

B. A. este bunica paternă a celor patru copii ai soţilor A. A. și A. I. și a obţinut tutela celor patru nepoţi după ce soția, A. A., a săvârşit infracţiunea de omor calificat asupra soţului, A. I., în noiembrie 1997. După ce A. A. a fost condamnată la 20 de ani de închisoare, în 2003 beneficiul contractului de închiriere pentru locuinţă a fost preluat de bunică, B. A., şi cei patru nepoţi”, au precizat oamenii lui Chirica.

Potrivit acestora, in martie 2016, reprezentanții DAPPP și ai Biroului de Executori Judecătorești s-au prezentat la imobil pentru punerea în aplicare a sentinţei civile din iunie 2013, prin care se dispusese rezilierea contractului și evacuarea chiriașilor. Evacuarea a fost amânată atunci cu două săptămâni, locatarii angajându-se că vor relua plata chiriei și stingerea debitelor.

Imobilui situat în Iaşi std. Albă nr. 4 figurează pe lista imobilelor situate în zona A cu risc seismic, fiind în pericol de autodemolare, asa cum va ajunge si Biserica Alba, monument de clasa A, care va fi sufocat in viitorul apropiat de turnurile lui Zamosteanu si ale lui Radeanu.

De menționat că, lipit de imobilul respectiv, există un alt corp de clădire locuit de chiriași ai DAPPP. Ca și persoanele evacuate miercuri, 10 mai, aceștia din urmă sunt vizați de o sentință definitivă de reziliere a contractului și evacuare, ca urmare a neplatei chiriei și nerespectării condițiilor contractuale. Această sentință va fi pusă în aplicare, împreună cu un Birou de Executori Judecătorești, în perioada imediat următoare.

In prezent se elaborează un proiect de Hotărâre de Consiliu Local în virtutea căreia în actele de închiriere a imobilelor municipalității vor fi incluse clauze ferme de reziliere a contractelor și evacuare imediată a chiriașilor, dacă aceștia sunt implicați în infracțiuni grave.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here