Fara masini in Gradina Botanica din Iasi! Iesenii cer transformarea unui tronson de drum in zona pietonala

0
73

Câteva sute de ieşeni au semnat o petiţie online prin care solicită Primăriei ca o parte din drumul care tranzitează Grădina Botanică să devină pietonal. Este vorba despre tronsonul de la intrarea prin Păcurari în zona de agrement şi până la intersecţia cu str. Podgoriilor.

Grădina Botanică din Iași este cea mai mare grădina botanică din România și un important loc de aer curat și relaxare pentru ieșeni. În zilele frumoase, mii de ieșeni vizitează Grădina Botanică, mulți dintre ei venind cu copii mici în cărucior și pe bicicletă, căutând un loc de plimbare și de joacă în aer liber.

Grădina Botanică aparține de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iași in timp ce Primăria Municipiului Iași are în administrare Șoseaua Munteni ce străbate Grădina Botanică în zona lacului și face legătură între Păcurari și Breazu. Anul trecut, strada învecinată, Podgoriilor a fost reabilitată asigurând astfel legătura între Șoseaua Munteni și Aleea Mihail Sadoveanu, devenind astfel un drum de tranzit între Păcurari și Breazu. 

Drept urmare, avem următoarea situație pentru Șoseaua Munteni, tronsonul ce străbate Grădina Botanică:

– Tronsonul A permite accesul pe strada Eudoxiu Hurmuzachi

– Mănăstirea Podgoria Copou are acces prin tronsonul D, Strada Podgoriilor recent asfaltată.

– Strada nu are trotuar, iar mașinile parcate pe stradă fac drumul mult prea îngust pentru pietoni și mașini;

– Tronsonul marcat cu C are lățimea de 3.5m, iar copii și adulții trebuie constant să se ferească de mașini;

– Tronsonul B+C nu are proprietăți cu acces auto;

– Semnele de “Oprirea Interzisă” nu se respectă;

– Semnul de “Acces Interzis” dinspre Păcurari nu este respectat;

– Șoseaua Munteni a devenit un drum de tranzit între Păcurari și Breazu.

– Strada este intens circulată de mașini, multe dintre ele mergând cu viteză chiar dacă sunt mulți pietoni care se plimbă pe stradă;

– Copiii se joacă în zonă și se întâmplă des să iasă dintre mașinile parcate în fața mașinilor în circulație, fapt extrem de periculos;

Toate aceste aspecte mai sus menționate fac imposibilă o plimbare relaxantă și în siguranță pentru noi si copiii nostri. Prin urmare, pentru siguranța noastră, solicităm Primăriei Municipiului Iași transformarea tronsonului B și C din Șoseaua Munteni în drum pietonal, astfel încât să ne putem bucura în siguranță de natură, departe de poluarea cauzată de mașini!“, sustin initiatorii petitiei.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here