Fatalaii de la PNL au inceput sa isi imparta Iasul si functiile pe urmatorii 4 ani, ca o proiectie de putere data de un sondaj trucat

0
102

Liberalii si-au tras sondaj castigator pentru urmatorii 4 ani. AlexanDru Muraru, sageata pusa sef peste liberalii ieseni, alaturi de un alt accident politic, in persoana lui Lucian Rusu, secetar pe la Guvern, au prezentat recent, ultimul sondaj realizat de casa de sondare INSCOP Research, potrvit caruia, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, atât la nivel uninominal, cât și la nivel de partid politic, PNL Iași ar câștiga toate formele de scrutin, locale și parlamentare.
Sondajul liberalilor arata ca, la acest moment, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, 38,2% dintre ieseni ( n.r. din esantionul de 900 intervievati) ar vota la Consiliul Local Iași candidații Partidului Național Liberal, 24,4% ar vota PSD, 15,0% USR, în timp ce AUR ar întruni 12,2%, iar PMP 5,7% dintre opțiuni.
De asemenea, la votul pentru alegerile parlamentare, dacă duminica viitoare ar avea loc acest scrutin, 35,6% ar vota PNL, 22,9% ar întruni PSD, în timp ce USR ar primi 15,5%, AUR – 14,1%, iar PMP 7,1% din voturi. De asemenea, 46% dintre ieșeni ar participa la vot dacă duminica viitoare ar fi alegeri.
Sondajul realizat la nivelul Primăriei Municipiului Iași arată că, în orice scenariu, Mihai Chirica va câștiga cursa electorală cu valori între 46 și peste 50% din cei care au exprimat o opțiune de vot. Sunt mai multe scenarii aici deoarece USR este permanent măcinat de lupte interne și împărțit în tabere, motiv pentru care au fost evaluați mai mulți potențiali candidați iar partidul AUR are dificultăți în găsirea unor candidați credibili pentru Primăria Municipiului Iași, având în vedere imaginea de organizație extremistă la nivel național.
Referitor la acest sondaj in care social demcratii ieseni sunt pe scor de avarie, sefii PSD Iasi, prin vocea infimului lider, Maricel Popa, sustin ca acesta ar fi trucat de la un capăt la celălalt si prezinta propriul scenariu.
Costel Alexe și Mihai Chirica, inculpați în dosare penale cu acuzații de corupție și abuz în serviciu, au fost prezentați drept principalii favoriți pentru a obține funcțiile de președinte al Consiliului Județean, respectiv de primar de Iași. Gestul lor de publicare a datelor unui sondaj falsificat arată un singur lucru: disperare.
Pentru publicul larg, PSD decriptează această manevră și explică de ce Alexe și Chirica au simțit nevoia să mintă public că se află pe primul loc în preferințele electorale ale ieșenilor:
1) Falsul e făcut pentru a-i liniști pe propriii angajați. Miile de salariați din Primărie, Consiliul Județean și din instituțiile subordonate trebuie să fie ținuți cu frica zilei de mâine. Nimeni să nu miște în front, ordinele să fie respectate întocmai. Dacă Alexe și Chirica sunt anunțați pe primul loc, atunci angajații, de teamă să nu-și piardă locul de muncă, i-ar putea urma orbește. Acesta e calculul meschin al cuplului penal Chirica – Alexe: dictatură în plină democrație. Alexe și Chirica conduc prin teroare;
2) În contextul dosarelor penale deschise de DIICOT și DNA pe numele lui Alexe și Chirica, sondajul care-i plasează pe cei doi în frunte ar trebui să aibă, potrivit planului acestora, un dublu rol:
– să-i descurajeze pe subordonați să depună mărturii împotriva lor în spețele în care cei doi sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de corupție și abuz în serviciu – Alexe și Chirica speră, probabil, că astfel și anchetatorii îi vor slăbi din chingi când vor vedea ce susținere populară, chipurile, au. Alexe și Chirica conduc prin manipulare;
3) Minciuna cu Alexe și Chirica pe primul loc este un semnal și pentru „sponsorii” din spatele lor. Prin poziționarea celor doi în frunte în acest pseudo-sondaj se vrea, probabil, transmiterea unui mesaj pentru oamenii de afaceri captivi, aflați în relații de afaceri cu instituțiile publice sau care depind, prin autorizații și avize, de Consiliul Județean și de Primărie. Alexe și Chirica conduc prin intimidare;
4) Sondajul plăsmuit cu Alexe și Chirica fruntași este, clar, un mesaj și pentru conducerea centrală a PNL. În pofida dosarelor penale care se tot adună, Alexe și Chirica nu se dau duși din funcțiile publice, ci, practic, își anunță noile candidaturi din 2024. Pentru ca acestea să se întâmple, au nevoie și de girul Capitalei. Iar aceste cifre mincinoase le sunt destinate și premierului Nicolae Ciucă și președintelui Klaus Iohannis, Iașul fiind o miză extrem de importantă la nivel național, singurul județ din țară cu peste 1 milion de locuitori. Alexe și Chirica conduc prin șantaj;
5) Nu în ultimul rând, anunțarea sondajului în conferință de presă și preluarea acestuia în mass-media locală este parte a strategiei. Dacă până acum, astfel de rezultate mincinoase se ofereau „pe surse”, acum s-a ales calea oficială. Practic, PNL Iași vrea să folosească presa locală și națională pentru „a credibiliza” cifrele mincinoase. Alexe și Chirica conduc prin mistificare
”, sustin social democratii care anunta ca au si ei un sondaj care ii certifica printre favoriti, dar nu il vor publica, deoarece vor ca adevarul sa iasa la lumina la urne.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here