Fauna soselelor din Iasi- soferi bauti, premise false, accidente si refuzarea alcooltestului

0
63

Politistii ieseni efectueaza cercetari intr-un dosar penal intocmit sub aspectul savarsirii infractiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, conducerea unui vehicul fara permis de conducere si uz de fals. Un tanar a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. La data de 24 aprilie a.c., politistii din cadrul Sectiei nr. 4 Politie Rurala Miroslava au oprit, pentru control, in comuna Tibana, un autoturism condus de un tanar, de 23 de ani, din comuna Tibana. Tanarul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat, insa acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, tanarul a prezentat pentru control un permis de conducere eliberat de autoritatile din Republica Moldova, iar in urma verificarilor efectuate de politisti, au rezultat suspiciuni privind autenticitatea documentului si s-a constatat faptul ca tanarul nu detine permis de conducere. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, conducerea unui vehicul fara permis de conducere si uz de fals. In baza probatoriului administrat in cauza, la data de 25 aprilie a.c., tanarul a fost retinut de politisti, pentru 24 de ore. Ulterior acesta a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi si Judecatoriei Iasi, instanta care a dispus arestarea sa preventiva pentru 30 de zile.

La data de 26 aprilie a.c., politistii din cadrul Biroului Rutier Iasi au fost sesizati prin apel unic de urgenta 112, cu privire la faptul ca pe raza municipiului Iasi a avut un accident rutier, soldat cu victime omenesti. Din primele cercetari efectuate, s-a constatat faptul ca, un barbat, de 37 de ani, din Republica Moldova, in timp ce conducea o autoutilitara, pe soseaua Pacurari, ar fi pierdut controlul asupra directiei de deplasare si ar fi parasit partea carosabila, intrand in coliziune cu o teava de gaz. In urma impactului, un barbat de 49 de ani, pasager in autoutilitara, a fost ranit. In urma testarii conducatorului auto cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicala, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

Pe 25 aprilie a.c., politistii din cadrul Biroului Rutier Iasi au fost sesizati prin apel unic de urgenta 112, cu privire la faptul ca pe raza municipiului Iasi a avut un accident rutier, soldat cu victime omenesti. Din primele cercetari efectuate, s-a constatat faptul ca, un barbat, de 43 de ani, din comuna Ciurea, in timp ce conducea un autoturism, pe bulevardul Nicolae Iorga, ar fi pierdut controlul asupra directiei de deplasare si ar fi intrat in coliziune cu un alt autoturism condus de un barbat, de 61 de ani, care ulterior ar fi fost proiectat intr-un indicator rutier. In urma impactului nu au rezultat victime omenesti. In urma testarii barbatului de 43 de ani cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicala, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

De asemenea, la data de 24 aprilie a.c., politistii din cadrul Sectiei nr. 8 Politie Rurala Letcani, impreuna cu un jandarm din cadrul I.J.J. Iasi, au oprit, pentru control, pe DJ 282 A, un autovehicul condus de un barbat, de 53 de ani, din comuna Movileni. In urma verificarilor efectuate, s-a constatat faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here