Fenomen alarmant la Iasi! Spitale burdusite cu minori care sufera de ciroze sau pancreatite din cauza consumului exagerat de alcool

0
80

În ultimii ani, în spitalele din Iasi se înregistrează tot mai frecvent cazuri de tineri între 15 si 20 de ani care au boli cum ar fi hepatite, pancreatite sau ciroze provocate de consumul de alcool. In cadrul evenimentului „Amploarea consumului excesiv de alcool în rândul copiilor si tinerilor din județul Iasi”, ce va fi organizat maine, 28 aprilie, de la ora 10:00, în sala de sedinte a Direcției de Sănătate Publică Iasi din str. N. Bălcescu nr. 21, vor fi prezentate cifre cu privire la copiii care au fost internati în 2014 la Spitalul „Sf. Maria” si Spitalul de Psihiatrie „Socola” pentru consum abuziv de alcool.
La acest eveniment vor participa, alături de Alternative Sociale, dr. Daniel Mardare din partea Direcției de Sănătate Publică Iași care va vorbi despre implicarea instituției în prevenirea consumului de alcool în rândul copiilor și tinerilor; Costică Romică Ichim din partea Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog a Județului Iași care va prezenta amploarea consumului și abuzului de alcool în rîndul copiilor și tinerilor și date cu privire la incidența acestui fenomen din județul Iasi si Lorena Stancu, asistent medical și formator care va vorbi despre solicitările medicilor de familie și a asistenților medicali comunitari din mediul rural privind necesitatea unor programe de prevenire a consumului de alcool care să se adreseze categoriilor mai tinere de populație.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here