Fenomen misterios la Iasi! Zeci de profesori s-au imbolnavit de cancer din cauze necunoscute. USLIP cere ajutorul premierului Dancila

0
70

USLIP Iasi a tras un semnal de alarma dupa ce peste 80 de cadre didactice s-au imbolnavit de cancer in ultimii ani. Situatia îngrijorătoare care se înregistreaza la Iasi a fost adusa si la cunostinta premierului Viorica Dancila.

Între anii 2014 – 2018, a fost înregistrat la nivelul sindicatului, un număr de 86 cazuri de diverse tipuri de cancer. USLIP IAȘI are aproximativ 8.600 membri de sindicat ceea ce înseamnǎ cǎ incidența este de aproximativ 1%.

Dacǎ luǎm în considerare faptul cǎ populația din Romȃnia este formatǎ și din alte categorii (copii, pensionari, etc.) pe care noi nu ii putem contabiliza, rezultǎ o incidențǎ probabilǎ de aproximativ 2%! din totalul populației ceea ce se constituie într-un procent catastrofal! Precizǎm cǎ în 24.02.2017, i-am adresat Primului-Ministru de atunci, domnul Mihai Grindeanu, o adresǎ identicǎ care a rǎmas fǎrǎ rǎspuns. Incidenţa crescută a acestei boli ne determină să tragem un semnal de alarmă la autorităţile statului român pentru a aduce la cunoştinţă faptul că existǎ și cauze subiective care pot genera aceastǎ boalǎ. Mass-media semnaleazǎ constant faptul cǎ legumele și fructele provenite din Romȃnia sau importate, sunt stropite cu substanțe cancerigene, cu un înalt grad de risc pentru sǎnǎtate. Prin urmare, vă rugăm să întreprindeţi toate diligenţele pe care vi le conferă autoritatea de      Prim- Ministru, pentru a cere instituţiilor cu responsabilitate în domeniu (Ministerul Sănătăţii Publice, Direcţia Sanitar Veterinară, Ministerul Mediului, SRI) să identifice cauzele subiective şi să ia măsuri pentru neutralizarea acestora. Solicitǎm Parlamentului Romȃniei sǎ elaboreze acte normative care sǎ aibǎ în vedere protejarea securitǎții alimentare a populației din Romȃnia. Considerăm sănătatea publică ca o zonă de securitate naţională care trebuie tratată cu foarte multă atenţie! Avem speranţa că veţi acţiona energic la nivelul instituţiilor amintite şi că în foarte scurt timp vom avea şi explicaţii ale autorităţilor pentru problema prezentată!, se arata in scrioarea transmisa premierului de catre USLIP Iasi.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here