Festival de video mapping pe Palatul Culturii si aprinderea decoratiunilor de Craciun, intr-un week-end de poveste la Palas Iasi

0
59

În acest final de săptămână, ansamblul Palas Iaşi va da startul evenimentelor deosebite organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Sâmbătă, ieşenii şi nu numai sunt invitaţi să admire Palatul Culturii într-un veritabil regal de lumină, culoare şi sunet, iar duminică va avea loc aprinderea luminilor de Crăciun.
Sâmbătă seara, în parcul Palas va avea loc un spectacol unic în regiune: competiţia internaţională de video mapping LightUp Festival. De la ora 18.00, ieşenii vor avea ocazia să vadă cum arată iarna în imaginaţia a şase video artişti, din Europa şi de peste Ocean. Senzaţiile vor fi cu atât mai intense, cu cât toate creaţiile au fost concepute special pe formele arhitecturale ale Palatului Culturii. Datorită suprafeţei mari de proiecţie, de 1.600 mp, precum şi a efectelor tridimensionale, publicul va avea parte de o experienţă vizuală impresionantă şi unică. Participanţii vin din Belgia, Italia, Polonia, România şi Mexic. Show-ul va fi completat de muzica interpretată de GOLAN & MUSE QUARTET, iar George Vintilă va fi prezentatorul evenimentului. Ansamblul Palas va acorda trei premii, în valoare totală de 9.000 de euro, iar cei care vor vota prin SMS proiecţia favorită au şansa să câştige un iPhone 7!
Duminică, de la ora 18.30, la Palas se vor aprinde luminile de Crăciun. Şi în acest an, ansamblul urbanistic este îmbrăcat în sute de mii de luminiţe şi este împodobit cu decoraţiuni de poveste, realizate special. Pentru a marca debutul sărbătorilor de iarnă, Filarmonica Moldova Iaşi îi va încânta pe cei prezenţi în Atriumul Palas Mall cu un concert extraordinar, la care va participa şi corul de copii Angeli.
Toată luna decembrie, cei care vor veni la Palas vor avea parte de un cadru feeric. Pentru că pomul împodobit este nelipsitul simbol al sărbătorilor, în Atrium străjuiește un brad imens, la baza căruia este reprodusă o masă festivă, asemenea celor care aduc familia aproape. Totodată, prichindeii vor descoperi trei dintre renii Moșului, care le vorbesc, spre amuzamentul acestora. Tot în Atrium este și atelierul spiridușilor, de unde cei mici, ajutaţi de ochelari 3D pentru realitate virtuală, vor porni cu săniuţa în căutarea căsuţei lui Moş Crăciun. Brazi decorativi, sute de mii de luminițe, steluțe și scenete tematice completează decorul festiv. Bucuria celor mici va fi şi mai mare, pentru că și în acest an îi așteaptă trenulețul Moșului, gata să îi poarte în plimbare prin Atrium.
Plimbările în parc vor fi deosebit de plăcute datorită arcadelor luminoase de pe aleile principale, dar şi zecilor de arbuşti şi stâlpilor îmbrăcaţi în beculeţe. Tot în parc, clienţii vor admira o cutie cadou de dimensiuni impresionante.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here