Festival Național Folcloric Studențesc la USAMV Iași

0
61

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) organizează vineri, pe 24 mai 2019, ora 16:00, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”, cea de a treia ediție a Festivalului Național Folcloric Studențesc „Așa-i viața omului”.

Festivalul reunește ansambluri care promovează tinerele valori din diferite zone ale țării precum Moldova, Bucovina, Muntenia și Ardeal. Spectacolul va fi susținut de: Ansamblul Studențesc MUGURELUL (USAMV Iași), Ansamblul Studențesc BUCUR (USAMV București), Ansamblul Studențesc TRADIȚII (USAMV Cluj-Napoca), Ansamblul Studențesc ARCANUL (Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava), Ansamblul Folcloric ”Doina Carpaților” al Casei de Cultură a Studenților din Iași.

”Moldova se mândrește cu o bogăție de tradiții populare, pe care Universitatea Agronomică Iași se străduiește să le reînvie, cu ajutorul studenților iubitori de folclor. Trăim într-o perioadă în care multe dintre obiceiurile şi tradiţiile poporului nostru, odată cu trecerea timpului, sunt pe cale de dispariţie sau au suferit modificări. Oamenii şi-au adaptat preferinţele în funcţie de evoluţia firească a societăţii şi şi-au orientat interesul către aspecte mult mai actuale ale mediului în care trăiesc. Tradiţiile şi obiceiurile nu trebuie lăsate să moară sub cenuşa timpului. Ne vom aminti că suntem români prin ceea ce avem mai de preţ, prin tradiţiile care, preluate de tineri cu talent şi interes, trebuie redate vieţii pentru a dura în timp”, a precizat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activităţi sociale, studenţeşti şi relaţii cu alumni.

Evenimentul este organizat de USAMV Iași, susținut de Primăria Municipiului Iași, în parteneriat cu Universitățile de care aparțin Ansamblurile participante, fiind inclus în seria evenimentelor din cadrul Festivalului Internațional al Educației, ediția 2019 și Iași – Capitala Tineretului din România 2019 – 2020.  Intrarea este liberă.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here