Festivalul-concurs de folclor „Cântec, joc și port străbun”

0
68

Vineri, 27 mai 2022, începând cu ora 12.00, la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din Parcul Copou, Primăria Municipiului Iași, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași și Casa de Cultură „Mihai Ursachi” Iași, vor organiza Festivalul-concurs de folclor „Cântec, joc și port străbun”.
Evenimentul se adresează tinerilor cu vârsta între 11 și 20 de ani, care se pot înscrie până pe 18 mai 2022, prin transmiterea dosarului de înscriere (fișa de înscriere împreună cu negativele/suportul muzical), de către coordonator, pe adresa de e-mail biatrice.duca@primaria-iasi.ro. Relații suplimentare pot fi obținute la telefon 0332.131.259.
Festivalul-concurs va fi organizat pe trei secțiuni:
A. Cântec popular (soliști vocali) – fiecare concurent va prezenta pe scenă două piese cu ritmuri diferite (maxim 7 minute);
B. Dans popular (grupuri de dansatori) – fiecare grup va interpreta un joc / o suită (maxim 7 minute);
C. Port popular (prezentarea individuală a costumului fată / băiat) – zonă de proveniență, vechime (dacă este cazul), elemente componente, ornamentație; la secțiunea C se pot înscrie doar concurenți care participă la secțiunile A sau B.
Participanții se vor prezenta în concurs cu melodii și costume populare specifice zonei. Nu se admit acompaniamente realizate cu orgă!
În cadrul festivalului vor fi acordate următoarele premii:
– Trofeul Festivalului
– Premiile I, II și III pentru secțiunile A și B
– Mențiuni pentru secțiunile A și B
– Premiu pentru cel mai autentic costum (vechi, păstrat)
– Premiu pentru cea mai frumoasă poveste a unui costum
– Premii Speciale (doar dacă juriul hotărăște să le acorde)
Toţi participanţii la festival vor primi diplome de participare.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

37 + = 39