Festivalul Internaţional al Educaţiei, evenimente din calendarul ediţiei 2016

0
66

Programul FIE 2016 devine un mix de evenimente cultural – educative diverse (muzică, expoziții, carte, film, operă, teatru, educație etc.), care valorifică atât spațiile convenționale, cât și pe cele alternative și care își propune să fie o manifestare de masă, adresată tuturor ieșenilor, dar și turiștilor români și străini.

Cele mai importante evenimente din cadrul FIE 2016 care debutează sau au loc în această săptămână (16 – 22 mai 2016):

12 mai – 10 iunie: Manifestările Universății de Arte „George Enescu” Iași care cuprind o serie de expoziții, spectacole de teatru și operă, work-shop-uri și ateliere de cultură, lansări de carte, concerte muzică de cameră

12-28 mai: Manifestările Universitații Tehnice „Gh. Asachi” Iași care cuprind mai multe dezbateri despre educație, dar și competiții sportive studențești

20-31 mai: „Piața Unirii, Piața Artelor”: vernisaje și expoziții organizate de artiștii ieșeni în spațiile indoor și outdoor din Piața Unirii

20-22 mai: Festivalul de Artă și Zbor Hangariada îi invită pe ieșeni la acrobații aeriene, zboruri în formație, salturi cu parașuta, concurs de proiecte artistice, competiții sportive, concerte susținute de artiști locali și naționali (Robin and the Backstabbers, Golan, Luna Amară, CTC, Baba Dochia, DJ Sauce)

20-22 mai: Rock’n’Iasi Open Air include o serie de concerte în aer liber susținute de trupe din România, dar și din străinătate (Germania, Rusia, Bulgaria, Republica Moldova)

22-29 mai: Festivalul Poezia la Iași include o serie de 5 recitaluri extraordinare de poezie

Săptămâna următoare se anunță una a concertelor cu vedete internaționale și naționale, dar și a spectacolelor susținute de artiști ai Operei Naționale Iași și ai Filarmonicii de Stat Moldova Iași.

Cele mai importante evenimente din cadrul FIE 2016 care au loc în săptămâna 23 – 29 mai 2016:

23 mai, ora 20:00, în fața Palatului Culturii: Concert Noapte albastră. Concert susținut de Gabriel Cotabiță împreună cu invitații săi, tenorul&pop simfonic Vlad Miriță, soprana&pop opera Ianna Novac și D.I.O.S – Simfonic Pop Orchestra.

24 mai, ora 20:00, în fața Palatului Culturii: Spectacol Gala Extraordinară de Operă

24 -25 mai: Multiplul campion mondial de șah, maestrul Anatoli Karpov, participă la #FIEIasi la simpozionul Educație prin Șah și la deschiderea școlii ieșene de șah „Elisabeta Polihroniade”. Tot la Iași, maestrul Anatoli Karpov va participa la un simultan de șah.

24-29 mai: Un Tango pentru Iași, eveniment care cuprinde Seara de tango și muzică live la Palatul Roznovanu, Flash Mob în Piața Unirii (Tango Callejero) și week-end gratuit de tango pentru publicul larg la Sala Studio Tango Feliz.

25 mai, ora 20:00, în fața Palatului Culturii: concert jazz susținut de cunoscutul artist Al Di Meola & New World Sinfonia, în deschidere: Blue Symphony Orchestra

26 mai, ora 20:00, în fața Palatului Culturii: Spectacol al Filarmonicii de Stat Moldova Iași. Concertul vocal simfonic extraordinar va fi susținut de ansamblurile Filarmonicii „Moldova”: Orchestra simfonică și Corul academic „Gavriil Musicescu”, dirijate de maestrul Constantin Adrian Grigore. Invitate speciale: soprana Elena Moșuc – prim solistă a Operei din Zurich – și violonista Mălina Ciobanu – elevă a Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă”.

27 mai: Marșul Absolvenților de la universitățile ieșene, urmat de un super- concert care are loc pe Stadionul „Emil Alexandrescu” Iași susținut de DJ Antoine, Delia Matache & Mihail Sandu

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here