Filiera firmelor de casa ale Consiliului Judetean. Urmatoarea Laser.co, contract de 338.050 lei pentru promovarea Aeroportului Iasi

0
69

In jurul Consiliului Iasi graviteaza, de mai multi ani, anumite firme aflate in relatii de sustinere reciproca cu Adomnitei, asa-zisele „firme de casa” care au acces preferential la ruleta banilor publici ce sunt impartiti in urma unor licitatii trucate. Dupa „AB Plus Events”, a familiei Florin si Eusebia Mindirigiu, firma catre care s-au directionat toate contractele generoase ce priveau expozitii si evenimente organizate sub umbrela CJ, ultimul fiind FILIT-ul, apoi „Laser Co” , firma Letitiei Popa, fina primarului Gheorghe Nichita, gajata la DNA in Dosarul Albumul, ultima abonata la contractele de imagine derulate de Consiliul Judetean, prin societatile si regiile din subordine, este „Flarom Advertising”, firma administrata de Carmen Lacatusu. Recent, acestei firme i s-a adjudecat un contract de in valoare de 338.050 lei, pentru servicii de publicitate pentru “Dezvoltarea si Modernizarea Aeroportului International Iasi- Extras din SF, in vederea executarii partiale a obiectivului Modernizare Modulul I- etapa intermediara-Pista 2400 m-extindere suplimentara platforma parcare aeronave si terminal pasageri”.
Reamintim faptul ca aceste trei firme conduse de Eusebia Mindirigiu, Carmen Lăcătuşu şi Letiţia Popa s-au mai intersectat si pe alte contracte, cum a fost de pilsa cel privind asigurarea serviciilor publicitare ale proiectului de reabilitare a drumului judetean Iasi – Vaslui.
De numele Flarom Advertising se leaga mai multe scandaluri ce au vizat neonorari de contracte. In urma cu 4 ani, Primaria Trifesti a organizat o licitatie pentru selectarea unei firme care urma sa realizeze aceste materiale, brosuri, fluturasi, mape de prezentare cu fotografii etc. Contractul a fost incheiat cu firma Flarom Advertising SRL din Iasi, care si-a batut joc de obiectul contractului, asta deoarece “serviciile concept” furnizate Primariei Trifesti in contul celor 4,6 miliarde de lei vechi fara TVA incasati au constat intr-un furt intelectual ordinar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here