Filme sub cerul liber, în trei locuri speciale din Iasi

0
61

Filmele de la Cinematograful Ateneu pot fi vizionate în trei spații amenajate special pentru proiecții în aer liber: Terasa acoperiș a Ateneului Național din Iași, Casa Ghica-Callimachi (Str. Cuza-Vodă, nr. 41) și Centrul de evenimente Agora.

Programul săptămânal cuprinde producții românești și străine, apreciate de publicul larg și recompensate cu numeroase premii din industria cinematografică. Spectatorii pot viziona drama Maria, Regina României, film care o prezintă pe Regina Maria în vremurile tulburi de după Primul Război Mondial, timp în care luptă să aline suferințele oamenilor simpli.

            Filmul coreean Parazit, marele câștigător la Oscar 2020 și premiat cu Palme d’Or la Cannes 2019, revine pe marele ecran. Filmul este regizat de Bong Joon-Ho și prezintă o versiune modernă şi violentă a luptei de clasă din Coreea de Sud. Trădătorul spune povestea adevărată a primului om de onoare care a trădat „Cosa Nostra”.

Documentarul colectiv oferă o privire în culisele momentelor-cheie care au avut loc după evenimentul tragic din clubul Colectiv din București. Filmul prezintă consecințele catastrofei agravate de incompetența sistemului medical de stat din România și momentul crizei dezinfectanților diluați din 2016.

Tot săptămâna aceasta va rula comedia Soții de militari și filmul Cardinalul, despre prigoana din timpul primilor ani ai comunismului împotriva prelaților greco și romano-catolici. În Copilul-problemă o vom vedea pe Benni, o fetiță de 9 ani pe care asistenții sociali o numesc un „copil-problemă”. Din categoria filmelor proaspăt lansate va rula lungmetrajul Ivana cea groaznică, o poveste neconvenţională, spusă cu umor și tandrețe, despre oameni şi locuri, despre apartenenţă şi dor. Săptămâna se încheie cu filmul Balanța, prima producție românească restaurată în format digital 4K.

Proiecțiile în aer liber vor fi organizate cu respectarea măsurilor și regulilor de distanțare socială impuse. Biletele pot fi achiziționate de pe www.cinemaiasi.ro, de la casa de bilete a Ateneului Național din Iași sau direct de la fața locului.

 Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

 10 septembrie 2020

Ora 20.00 – „Maria, Regina României” – (regia Alexis Sweet Cahill) – AP 12 (Terasa acoperiș a Ateneului)

11 septembrie 2020

Ora 20.00 – „Parazit” – Parasite – (regia Bong Joon Ho) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani (Terasa acoperiș a Ateneului)

Ora 20.00 – „Trădătorul” – Il traditore – (regia Marco Bellocchio) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani (Centrul de evenimente AGORA)

11 septembrie 2020

Ora 20.00 – „Colectiv” – (regia Alexander Nanau) – AP 12 (Casa Ghica-Callimachi)

12 septembrie 2020

Ora 20.00 – „Soții de militari” – Military wives – (regia Peter Cattaneo) – AP 12 (Terasa acoperiș a Ateneului)

Ora 20.00 – „Ivana cea Groaznică” – (regia Ivana Mladenovic) – AP 12 (Centrul de evenimente AGORA)

Ora 20.00 – „Cardinalul” – (regia Nicolae Mărgineanu) – AP 12 (Casa Ghica-Callimachi)

13 septembrie 2020

Ora 20.00 – „Copilul-problemă” – Systemsprenger – (regia Nora Fingscheidt) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani (Terasa acoperiș a Ateneului)

Ora 20.00 – „Cardinalul” – (regia Nicolae Mărgineanu) – AP 12 (Centrul de evenimente AGORA)

Ora 20.00 – „Balanța” – Versiune restaurată 4K – (regia Lucian Pintilie) – AP 12 (Casa Ghica-Callimachi)

 

Preț bilet: 12 lei

Detalii pe:

Facebook Cinema Iași

Site-ul www.cinemaiasi.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here