Filmele bune se întorc la Cinema Ateneu

0
70

Cinefilii din Iași vor putea merge, din nou, la Cinema Ateneu, unde vor fi difuzate noi filme de calitate pe placul tuturor. Săptămâna viitoare, luni, miercuri și vineri, de la ora 17.30 și 19.30, iubitorii de film sunt așteptați la patru premiere. Iar, la final de săptămână, de la ora 14.00, pentru cei mici rulează două producții cu personaje mult îndrăgite și povești unice.

            În filmul The Wedding Year / Anul nunților, relația unei tinere cu fobie fața de angajamente este pusă la încercare atunci când ea și noul ei iubit trebuie să meargă la nu mai puțin de 7 nunți în același an.

            Tot săptămâna viitoare, va avea loc premiera filmului francez Chemarea Veneției / Venise n’est pas en Italie, în regia lui Ivan Calbérac. Filmul spune povestea unei prime iubiri, miraculoasă și fragilă, a călătoriilor inițiatice și incredibile, în care viața o ia de multe ori pe cărări nebănuite, dar la finalul cărora Veneția este surprinsă într-un mod aparte.

Blackbird / Cu inima împăcată ne arată o femeie diagnosticată cu o boală în fază terminală, care își strânge familia în jurul ei pentru un ultim weekend de rămas bun, înainte ca ea să moară. Producția este un remake al filmului danez din 2014 – Silent Heart.

Undine, cel mai nou film al regizorului german Christian Petzold, este un basm romantic modern cu elemente supranaturale, care o are în rolul principal pe Paula Beer, câștigătoare a premiului pentru Cea mai bună actriță la Premiile Academiei Europene de Film și la Berlinale 2020 pentru acest rol. Filmul a mai câștigat și Premiul FIPRESCI la același festival.

Patrula cățelușilor și Lassie se întoarce acasă sunt filmele selectate pentru copii, prilej cu care o să învețe despre adevărata prietenie, în două producții unde prietenii patrupezi vor interpreta rolurile principale.

Biletele pot fi achiziționate de pe www.cinemaiasi.ro sau de la casieria Ateneului Național din Iași. Sala mare a Ateneului va fi redeschisă la o capacitate de 30% și cu respectarea măsurilor și regulilor impuse de autorități.

 Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

19 aprilie 2021

Ora 17.30 – “Undine” – (regia Christian Petzold) – AVANPREMIERĂ – AP 12

Ora 19.30 – “Anul nunților” – The Wedding Year – (regia Robert Luketic) – PREMIERĂ – AP 12

21 aprilie 2021

Ora 17.30 – “Chemarea Veneției” – Venise n’est pas en Italie – (regia Ivan Calbérac) – PREMIERĂ – AP 12                    

Ora 19.30 – “Undine” – (regia Christian Petzold) – AVANPREMIERĂ – AP 12

23 aprilie 2021

Ora 17.30 – “Undine” – (regia Christian Petzold) – AVANPREMIERĂ – AP 12

Ora 19.30 – “Cu inima împăcată” – Blackbird (regia Roger Michell) – PREMIERĂ –  15 – Nerecomandat sub 15 ani                    

24 aprilie 2021

Ora 14.00 – „Patrula cățelușilor” – Paw Patrol: Ready, Race, Rescue!- (regia Charles E. Bastien) – 2D – DUBLAT – AG

25 aprilie 2021

Ora 14.00 – “Lassie se întoarce acasă” – Lassie come home – (regia Hanno Olderdissen) – 2D – DUBLAT – AG

Preț bilet normal: 12 lei

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here