Final de stagiune grandios la Opera Natională Română Iasi

0
76

Stagiunea 2017-2018 a Operei Naționale Române Iași se apropie de final. Doar câteva zile ne mai despart de cele două spectacole extraordinare, care vor încununa eforturile unei noi perioade plină de succes pentru Opera ieşeană, în care reprezentaţiile s-au jucat cu sala plină.

Ultimul spectacol din această stagiune pe care publicul va avea ocazia să îl urmărească pe scena Operei Naţionale Române Iaşi este „Aida”, de Giuseppe Verdi.

Interesul suscitat de capodopera verdiană, una dintre cele mai apreciate partituri din repretoriul clasic, a fost uriaş. Biletele la singura reprezentaţie programată iniţial, pe 1 iulie, au fost epuizate în doar şase minute! Pentru a nu dezamăgi spectatorii, imediat, conducerea instituției ieșene a mai programat o reprezentație, pe 30 iunie.

Distribuţiile ambelor spectacole sunt de excepţie.

Sâmbătă, Opera Națională Română Iași are invitați speciali, soliști care au făcut performanță pe plan mondial.

După ce a interpretat magistral rolul Floria Tosca din opera „Tosca”, de Giacomo Puccini, Lilla Lee revine pe scena Operei ieșene pentru a da viață personajului Aida.

Soprana din Coreea de Sud va performa alături de celebrul tenor italian, Dario Di Vietri, care va intepreta rolul Radames.

Pe afișul spectacolului se regăsesc nume sonore ale operei: Liliana Mattei Ciucă (Amneris), Andrei Yvan (Ramfis), Lucian Petrean (Amonasro), Ana Maria Donose (Marea Preoteasă).

Această reprezentație va marca și debuturile unor soliști ai Operei Naționale Române Iași, Teodor Busnea în rolul Regele Egiptului și Olivian Andrișoae – mesagerul.

Şi distribuţia de duminică garantează succesul spectacolului care va închide stagiunea 2017-2018.

Renumita soprană Bianca Mărgean va interpreta rolul principal. Invitatul special de sâmbătă, Dario di Vietri, care a cules aprecieri pe mari scene ale lumii precum Opera of Oviedo din Spaina,Teatro Filarmonico din Verona, Arena di Verona, Opera of Athens din Grecia, va da viaţă personajului Radames şi în ultima zi a săptămânii. Renumitul bariton Lucian Petrean (Amonasro) completează lista invitaţilor, pe care se mai află mezzosoprana Asineta Răducan (Opera Braşov), care va intepreta rolul Amneris. La fel ca pe 30 iunie, personajele Ramfis, Regele Egiptului, Marea Preoteasă şi Mesagerul vor fi jucate de Andrei Yvan Teodor Busnea, Ana Maria Donose şi Olivian Andrişoae.

La ambele reprezentaţii, pe lângă soliștii, corul, corul de copii, orchestra și baletul Operei ieșene, pe scenă vor urca un număr impesionant de figuranţi. 

Conducerea muzicală va fi asigurată de maestrul Marcello Mottadelli.

Spectacolele de sâmbătă şi duminică vor începe la aceeaşi oră, 18:30, vor avea câte o pauză şi se vor termina în jurul orei 21.50.

Deoarece montarea spectacolelor nu este adresată copiilor cu vârsta sub 7 ani, accesul acestora nu este permis în sala de spectacol.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here