Finantatorii FILIT ii solicita lui Dan Lungu sa nu suspende festivalul. „Suma alocată initial, de 2,2 milioane lei, poate fi majorată”.

0
65

In urma declaratiilor publice din aceasta saptamana, Victorel Lupu, vicepresedintele cu atributii de presedinte al CJ Iasi, a avut o intrevedere in aceasta dimineata cu Dan Lungu, directorul Muzeului Literaturii Romane. Cu acest prilej, Victorel Lupu i-a transmis punctul de vedere al conducerii Consiliului Judetean in legatura cu anuntul de a autosuspenda editia din acest an a FILIT.
La începutul acestui an, plenul Consiliului Județean a alocat toată suma solicitată de organizatori, Muzeul Literaturii Române, în vederea organizării Festivalului Internațional de Literatură și Traducere (FILIT). Mai mult, consilierii judeteni au promis că, în conditii justificate, suma alocată initial (2,2 milioane lei) poate fi majorată. Ecourile în tară si în străinătate în legătură cu acest festival sunt evidente si ne bucură. Considerăm că FILIT se identifică cu domnul Dan Lungu, care este si managerul Festivalului, ale cărui merite în acest sens nu le contestă nimeni. Tocmai de aceea, dorinta conducerii Consiliului Judetean Iasi este ca FILIT să aibă loc în intervalul anuntat inițial, în aceleasi condiții precizate de organizatori. Considerăm că solicitarea venită din partea consilierilor județeni de a prezenta în mod analitic cheltuirea banilor publici nu reprezintă un motiv pentru a suspenda Festivalul. Suntem încrezători că situatia va fi depăsită si că Festivalul se va desfăsura la timp si cu aceleasi rezultate frumoase”, au transmis sefii Consiliului Judetean Iasi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here