Firimituri de cozonac

0
78

Recent, in timp ce imi taiam o felie de paine, mi-am dat seama ca viata e facuta din firmituri, nu din felii si nici din paini sau cozonaci, ci din firmituri.

Zilele stau imprastiate peste tot, exact ca firmiturile, unele mai mari, altele mai mici, daca tai pe masa un cozonac, un colac de la pomana sau o paine uscata, cand te vei uita la firmituri ai sa vezi ca sunt aproape la fel, doar ca cele mai multe sunt de la painea uscata.

Cand stergi masa de firmituri, la ce te gandesti? La ce bun a fost sau la faptul ca ai mancat prea multa paine?

Eu nu prea mananc paine, practic o paine imi ajunge multe zile, de cele mai multe ori, cam jumatate ajunge pana la urma la gunoi. Din cand in cand imi place sa mananc cozonac cu nuca si cu iaurt. Atunci nu arunc firmiturile. E foarte amuzant cand te gandesti ca firmiturile de la painea pe care o mananci in fiecare zi ajung in galeata, in timpce firmiturile de cozonac sint mancate cu iaurt pana la ultima.

Important este sa nu tai totul in acelasi loc. Painea la paine, cozonacul la cozonac. Daca amesteci firmiturile le vei arunca pe toate in acelasi loc.

Inca un lucru, painea feliata, simt ca imi fura din placerea de a manca paine. Desi face si aia destule firmituri, parca totusi nu e acelasi lucru, alea nu sunt firmiturile mele.

Acum imi e pofta de cozonac cu nuca si cu lapte cald, cum mancam in copilarie.

Iar cel mai tare imi e dor de firmiturile de cozonac care ramaneau in farfurie ….

de Virgil Leitoiu

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here