Flori la Castel, un proiect inedit de branding emoțional de țară despre castelele abandonate ale Romaniei

0
151

Un grup de tineri cu initiativa au dat viata unui proiect fără precedent pentru țara noastră. “Flori la Castel” este un proiect inedit pentru Romania dar și pentru Europa, realizat de o echipă de artiști deciși să își promoveze țara prin emoție și artă, punând în valoare edificii de patrimoniu aflate în suferință.
La modul concret, descoperim castele aflate în stare avansată de degradare care, deși sunt clădiri de patrimoniu, sunt prea puțin cunoscute, valorizate și popularizate. Aceste castele reprezintă comori naționale ce par a fi ignorate dar și un uriaș potențial turistic neexploatat. Noi le îmbrăcăm în flori și le ecranizăm poveștile, într-un proiect manifest de conștientizare a fenomenului dar și de identificare sau grăbire a soluțiilor salvatoare”, sustin artistii implicati in acest proiect.
În intervalul iunie 2020 si septembrie 2021, echipa de proiect a lansat 5 episoade care au fost foarte frumos primite de public și de mass-media -https://florilacastel.ro/category/in-presa/
Ultimul episod, proaspat lansat, vorbeste despre Castelul Ghika Dofteana – Castelul de vânătoare al familiei Ghika, un castel pe cât de spectaculos în istorie și arhitectură, pe atât de puțin cunoscut la nivel național.
Filmul vorbește despre Nicolae D. Ghica – un prinț dintr-o familie de 10 domnitori. Un prinț pe cât de educat, pe atât de curajos! Nicolae D. Ghika, cel care, la 20 de ani, avea să doboare lei și elefanți, complet pregătit să-și riște viața în Africa în numele cinegeticii avea să fie mai târziu licențiat in drept, atașat diplomatic la Paris, ministru in guvernul Marghiloman și guvernator al Băncii Naționale a României.- celebrul explorator și primul român ajuns in Africa Orientală in 1895, alături de al său tată nu mai puțin celebru – Dimitrie Ghika-Comănești
Filmul poate fi vizionat Aici
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here