Fondul de burse al Fundației Comunitare Iași, alături de donatorii ieșeni , sprijină tinerii cu rezultate deosebite la învățătură

0
189

Astăzi, 5 octombrie 2022, de Ziua Educației, Fundația Comunitară Iași lansează a XIII-a ediție a Fondului de Burse, o ediție în care accentul este pe încurajarea tinerilor de a deveni autonomi și mai implicați în comunitate.

 Implicarea Fundației Comunitare Iași în educație este deja o tradiție și, an de an, susținerea elevilor cu rezultate deosebite răsună ca un ecou în comunitatea ieșeană.

Programul de burse este destinat elevilor din clasele V-XII  care studiază în orașul Iași, au cel puțin media 9 în anul școlar anterior,iar venitul pe membru de familie nu depășește 1400 lei în ultimele 3 luni..

 Bursele sunt oferite de către companiile ieșene sau de persoanele care își doresc să ajute tinerii să se dezvolte armonios.  Donatorii pot alege să se implice singuri sau împreună cu prietenii și colegii, contribuind cu o bursă anuală în valoare de 2.500 de lei. Timp de un an, donatorii își călăuzesc bursierii și le oferă resursele financiare necesare pentru a le facilita educația, dar și pentru a le sprijini pasiunile.

Elevii care se încadrează în criteriile de eligibilitate pot aplica la programul de burse până pe data de 24 octombrie, ora 16, completând formularul de pe website-ul www.fundatiacomunitaraiasi.ro (https://forms.gle/LpdFWtDu8z3n1YsT8),  iar începând cu luna noiembrie aceștia pot face parte din grupul bursierilor ai Fundației Comunitare Iași.

Donatorii interesați de programul de burse pot obține mai multe informații de pe site-ul oficial al Fundației Comunitare Iași sau luând legătura cu coordonatorul fondului, Andreea Mîcnea – telefon: 0770.430.390 

Fondul de burse cheamă împreună resursa cu nevoia, printr-un program dezvoltat de Fundația Comunitară Iași care își dorește să dea încredere tinerilor străluciți că se află pe drumul cel bun, că au potențial să crească prin educație și responsabilitate. Programul susține o rețea de susținători și mentori care aleg să se implice în mod direct în dezvoltarea durabilă a orașului, investește în oamenii care vor da forma Iașului de mâine. Susținătorii și mentorii adolescenților promițători îi ajută să-și descopere resursele și să nu se piardă din pricina problemelor financiare și sociale cu care se confruntă.

Fundația Comunitară Iaşi îşi propune să aducă împreună oamenii care mişcă lucrurile şi lucrurile care merită mişcate, spre beneficiul întregii comunităţi, pentru transformarea Iaşului într-un oraş în care să fim mândri că locuim. Scopul Fundaţiei Comunitare Iaşi este construirea într-o manieră durabilă a unui viitor mai bun al Iaşului şi întregii regiuni, prin încurajarea bucuriei actului de a dona.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here