Fost ministru surprins la Vama Sculeni într-o mașină care a fost furată din Belgia în anul 2015. Masina a fost inmatriculata pe numele unui deputat PSD

0
173

Fost ministru al Muncii, social democratul Marius Budăi a fost surprins într-o mașină furată, la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni. Mașina Audi 16 figurează ca bun căutat pentru confiscare din 2016, după ce ar fi fost declarată furată în Belgia. Mașina a fost înmatriculată în România pe numele unui alt deputat social-demorcat, respectiv pe numele lui Dan-Constantin Șlincu.
Fostul ministru Marius Budăi recunoaște incidentul de la Vama Sculeni și spune că nu-și explică cum e posibil ca timp de 8 ani, colegul său Dan-Constantin Șlincu să nu fi fost informat că a achiziționat o mașină furată. Budăi spune că va avea o discuție cu reprezentanții MAI pentru a vedea dacă nu există vreo procedură care să fie îmbunătățită.
Prima dată când am fost opriți am crezut că e o farsă. Bine, eu mai puțin, că eram pasager în mașina proprietatea personala a colegului meu”, a relatat la Digi24 Marius Budăi. Social-democratul spune că toate documentele mașinii au fost lăsate Poliției de Frontieră, ca dovadă privind achiziția mașinii.
Am fost martor la întreaga discuție cu reprezentanții MAI. E o chestiune foarte gravă că timp de 8 ani proprietarul mașinii să nu fie informat că acea mașină figurează ca furată, iar pe această temă voi avea o discuție cu ministrul de Interne să vedem dacă nu e vreo procedură care să fie îmbunătățită. Colegul meu a achiziționat mașina de la o doamnă din Galați, în 2015. Doamna respectivă achiziționase mașina din Belgia și a adus-o în țară, după care în 5 ianuarie 2016 mașina a fost introdusă în sistemul european ca fiind furată. Colegul meu a circulat de atunci cu mașina, dar e adevărat că nu în afara granițelor”, a relatat Marius Budăi.
Cei doi parlamentari PSD se întorceau seara trecută din Republica Moldova, când mașina lor fost oprită în Vama Sculeni pentru verifcări suplimentare.
La ieşirea din ţară, vineri, nu au fost probleme. La întoarcere, sâmbătă, pe data de 16 decembrie, mi s-a reţinut maşina. Această maşină a fost cumpărată în 2015 şi era înmatriculată în România. Am cumpărat-o de la cineva din Galaţi, după un anunţ pe un site de vânzări maşini. Am înmatriculat-o pe numele meu şi totul a fost în regulă”, a declarat și Dan Şlincu pentru Agerpres.
În cauză a fost dispusă indisponibilizarea autoturismului, cercetările fiind continuate pentru clarificarea situației, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here