Fost subprefect de Iaşi, chemat în judecată de Ministerul Sănătăţii! Dependentul de functii publice se intoarce!

0
68
Un fost subprefect de Iaşi a fost acţionat în judecată de către reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. Acţiunea a fost depusă recent de ministerul condus de Sorina Pintea la Curtea de Apel Iaşi.
Reclamanţii le solicită magistraţilor ieşeni să dispună anularea unui concurs în care a fost implicat Bogdan Răzvan Abălaşi, ex-subprefect de Iaşi. Urmează ca instanţa să stabilească un prim termen de judecată al litigiului, după care magistraţii ieşeni vor asculta ce au de spus ambele părţi, pentru a putea lua o hotărâre în acest caz.
De la finele anului trecut, Bogdan Abălaşi activează pe postul de consilier – Departamentul Monitorizare si Implemantare Spitale Regionale, în cadrul Ministerului Sănătăţii, potrivit site-ului instituţiei amintite.
În urmă cu câteva luni, Bogdan Abălaşi a promovat un concurs organizat la Ministerul Sănătăţii pentru completarea schemei de personal a unui departament nou-înfiinţat, cel de Monitorizare Implementare Proiecte Spitale Regionale.
Proiectul Spitalului Regional de Urgenţă de la Iaşi este cel mai avansat (ca alcătuire a documentaţiei) dintre cele trei proiecte de acest fel cu finanţare europeană propuse pentru România.
Pentru această poziţie, de consilier grad I A, pentru proiectul de la Craiova şi pentru cel de la Cluj-Napoca nu s-a înscris nimeni la concursul menţionat. Totuşi, la Iaşi, au fost doi concurenţi, dintre care câştigător a fost desemnat fostul subprefect Bogdan Răzvan Abălaşi.

Pe cele opt funcţii scoase la concurs s-au „bătut“ şapte competitori, dintre care doi au pierdut cursa la proba scrisă. Candidaţii trebuiau să aibă cetăţenia unui stat UE, să ştie româneşte, să fie apţi, absolvenţi de studii superioare şi experienţă în domeniu de minimum şase ani şi jumătate şi să aibă cazierul nepătat. În funcţie de postul vizat, specializarea şi absolvirea unui curs (în managementul sanitar / al proiectelor, respectiv achiziţii publice) făceau diferenţa.
 
Bogdan Abalasi surprins intr-unul din concediile medicale
 
Bogdan Abălaşi a fost unul dintre cei mai logevivi subprefecţi ieşeni: cinci ani şi trei luni în funcţie (mai 2012 – august 2017), mare parte din aceasta perioada ocupand-o in calitate de bolnav inchipuit- cum simtea ca e pa faras, cum intra in concediu medical (legea interzice demiterea in perioada concediului medical), asta facandu-l cel mai greu de prins functionar public din Romania. 
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here