Fosta sefa a padocului de la Tomesti, data pe mâna procurorilor anticorupție de inspectorii ANI

0
56

Asupra medicului veterinar Livioara Rotariu, fostă șefă a padocului de la Tomesti, planeaza grave suspiciuni de corupție care sunt cercetate n acest moment de procurorii DNA.

La data de 25 aprilie 2016 S.C. Izavet S.R.L., reprezentatã prin Rotariu Livioara, a câștigat licitația, în calitate de unic ofertant, organizatã de cãtre S.C. Salubris S.A. (în cadrul cãreia persoana evaluatã deținea la momentul licitației funcția de Șef Serviciu) pentru atribuirea contractului „Servicii sanitar-veterinare”, anterior licitației fiind implicatã în  douã proceduri de selecție de ofertã în vederea atribuirii unui contract de prestãri servicii specializate de asistențã medicalã veterinarã organizate de cãtre S.C. Salubris S.A., în calitate de membru al comisiei de evaluare a ofertelor. Ulterior, la data de 20 mai 2016 a fost încheiat contractul de prestãri servicii înregistrat între S.C. Salubris S.A., în calitate de Beneficiar, și S.C Izavet S.R.L, reprezentatã prin Rotariu Livioara, în calitate de prestator, în valoare de 571.915 Lei fãrã T.V.A ”, se arată în comunicatul ANI.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Direcția Naționalã Anticorupție în vederea verificãrii indiciilor privind sãvârșirea de cãtre Rotariu Livioara a infracțiunii prevãzute de art.12, lit.b) din Legea nr.78/2000, potrivit cãruia: „Sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani urmãtoarele fapte, dacã sunt sãvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite: […] lit. b) folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicitãții ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.”.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

57 + = 61