Fostul sef al Politiei Rutiere, cercetat de DNA pentru luare de mita, capcaunul care destabilizeaza Citadinul. “Ne hartuieste si ne fotografiaza zilnic, ca sa isi justifice salariul”

0
53

La o luna si ceva de la cumplitul accident din Pacurari, in urma caruia au murit 4 angajati ai Citadin, in aceasta societate lucrurile merg din ce in ce mai rau. Surse din cadrul Citadin sustin ca securitatea in munca nu a fost imbunatatita, nu s-a alocat niciun leu in plus pentru achizitia de echipamente de protectie a zonelor de lucrari, ba din contra, factorul uman este destabilizat si demoralizat constant din interior, de oameni fara calificarile necesare, pentru care s-au creat posturi in mod artificial.
Unul dintre pilosii care terorizeaza muncitorii de la Citadin este Gheorghita Ciobanu (foto 7Iasi), fost sef al Politiei Rutiere, cercetat de DNA pentru luare de mita.
Ciobanu hartuieste angajații Citadin și ii grăbește sa facă semnalistica de șantier pe repede înainte, asta la o luna de la accidentul din Păcurari. Ii fotografiază pe muncitori și raportează la Siguranță Circulației din Citadin. Ne hartuieste si ne fotografiaza zilnic, ca sa isi justifice salariul. Urla la muncitori sa monteze mai repede semnalistica, in conditiile in care aceasta este o etapa care trebuie parcursa cu atentie pentru ca in functie de asta depinde viata muncitorilor care lucreaza in strada. Vrea ca in teren sa avem balize de semnalizare și toată semnalistica, da grăbește muncitorii care stau toată ziua în soare. Dupa accident, la Citadin nu s-a facut nicio achizitie, iar sefii au inceput sa uite, salariul fiind mai important decat siguranta muncitorilor”, acuza angajatul Citadin.
Potrivit altor surse, inginerul Ciprian Duca, cel care a pierit fulgerator in urma accidentului din Pacurari, nu avea ce cauta în noaptea aia în Păcuraru, în condițiile în care acesta avea punct de lucru pe Arcu, dar a primit un telefon din Palatul Roznovanu ca să termine repede lucrarea care i-a adus moartea.
Fostul șef al Poliției Rutiere, Gheorghiță Ciobanu, trimis în judecată de DNA pentru că a luat șpagă pizza de post, a fost angajat la societatea Primăriei Iași, Citadin SA, pe pile. Acesta ocupa postul de „Tehnician Condiții de Muncă și Securitate”, iar iesenii ii platesc un salariu nemotivat, care este cumulat cu pensia MAI, ca si in cazul altor trantori de lux de care abunda organigrama Primariei si a societatilor din subordine.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 31 = 38