Fostul viceprimar al comunei Ioan Neculce, gasit incompatibil de ANI. S-a votat singur pentru functia executiva

0
60

Agentia Nationala de Integritate (ANI) l-a gasit in stare de incompatbilitate pe numitul Stefan Constantin, fost viceprimar al comunei Ion Neculce, judetul Iasi. Acesta se face vinovat de conflict de interese administrativ.
În exercitarea mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Ion Neculce, județul Iași, acesta a votat în favoarea adoptării Hotărârii privind alegerea viceprimarului comunei, potrivit căreia persoana evaluată a fost ales în funcția de viceprimar al comunei menționate. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 77 din Legea 161/2003, art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și art. 75 și 77 din Legea nr. 393/2004”, se arata in informarea ANI.
In cursul anului trecut, Stefan Constantin a fost acuzat de deturnare de fonduri europene. Alaturi de alti 5 acuzati, printre care si primarul de atunci al comunei, acesta a fost acuzat ca a depus la Agentia de Plati pentru Interventie in Agricultura (APIA) o hotarare falsa a Consiliului Local, cu scopul de a incasa subventiile europene pentru pasunea comunala.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − 3 =