FOTO. Capcanele fatale ale Mitropoliei Moldovei și Bucovinei! Cu milioane de euro profit anual, MMB isi lasa cladirile sa cada peste ieseni

0
68

Nenumarate semnale de alarma din zona civica vin sa intareasca imaginea unei crase indiferente a reprezentantilor Mitropoliei Moldovei si Bucovinei fata de starea cladirilor pe care le are in proprietate si, implicit, fata siguranta iesenilor, dat fiind starea de ruina in care se gasesc multe dintre edificiile de for civil ale MMB.

Una dintre cladirile care s-ar putea rupe la propriu la o vibratie a unui camion supraincarcat, nemaivorbind de un cutremur de joasa magnitudine, este situata pe strada Petru Movila, in intersectia cu strada Colonel Langa, la cativa pasi de Catedrale Mitropolitana. Acoperisul constructiei este desprins, zidaria de asemenea, iar din structura de rezistenta au inceput sa se iteasca caramizile.

Singura interventie facuta de MMB in toti anii de cand a inceput degradarea ireversibia a cladirii, a fost aceea de a bate niste scanduri in gavanele usilor si ferestrelor, pentru a nu permite acesul oamenilor strazii. O adevarata rusine pentru MMB, care nu s-a ocupat de soarta acestei cladiri pe care credinciosii o vad in fiecare an in pelerinajul la Sfanta Parascheva (n.r. coada pelerinilor trece tocmai pe acolo) si iesenii isi risca zilnic vietile pe sub streasinile ei.

Potrivit unei situatii reflectate de Adunarea Eparhiala a Arhiepiscopiei Iasilor, Sectorul Patrimoniu și Construcții Bisericești al Arhiepiscopiei Iașilor a inregistrat la finele anului trecut, la nivelul eparhiei, un număr total de 669 şantiere de construcție, restaurare, consolidare sau pictare. O astfel de cladire nu a fost prinsa niciodata in vreo lucrare de consolidare.

Stimati prelati, coborati putin cu picioarele de pamant si constientizati ca, in plan pragmatic, in cazuri precum cel de fata, putina zidarie la o cladire poate salva mai multe vieti decat toata zidirea duhovniceasca propovaduita in van.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 40 = 43