FOTO. Cardurile de calatorie pentru pensionari, puse în circulație din 2 decembrie

0
54

Compania de Transport Public Iași pune în circulație primele carduri SeniorIS, pentru pensionari. Acestea vor fi eliberate începând de luni, 2 decembrie, prin intermediul unor tonete ale CTP Iași.

Primele carduri pentru pensionari SeniorIS vor putea fi ridicate de la tonetele CTP Iași începând din 2 decembrie 2019, de către beneficiarii titlurilor de călătorie gratuite oferite de către Primăria Municipiului Iași, cu sprijinul Direcției de Asistență Socială Iași. Titularilor cardurilor li se vor solicita prezentarea cărții de identitate/buletinului și predarea vechii legitimații.

Tonetele CTP Iași de la care pot fi solicitate cardurile de către pensionarii arondați acestora sunt următoarele:

    

Nr. Crt Centru CTP Program distribuire carduri
1.       Piata Unirii Luni – Vineri  06 00 – 2100
2.       Tg. Cucu Luni – Vineri  06 00 – 2100
3.       Zimbru Luni – Vineri  06 00 – 2100
4.       Familial Luni – Vineri  06 00 – 2100
5.       CUG Vechi Luni – Vineri  07 00 – 1500
6.       Pod Nicolina Luni – Vineri  06 00 – 2100
7.       Sergent Gr. Ioan Luni – Vineri  0800 – 1300
8.       Tudor Vladimirescu Luni – Vineri  0800 – 1300
9.       Rond Copou Luni – Vineri  0800 – 1300

În perioada următoare vor fi anunțate datele de la care și beneficiarii arondați celorlalte puncte CTP Iași din oraș vor putea să se prezinte la tonete pentru eliberarea cardurilor SeniorIS.

Cardul SeniorIS este netransmisibil și valabil în mijlocul de transport numai împreună cu buletinul sau cartea de identitate a beneficiarului.

Beneficiarii cardurilor pot călători fără efectuarea unor proceduri suplimentare, fiind folosite doar în timpul acțiunii de control, în cadrul căreia angajații CTP Iași vor scana codul QR pentru verificarea valabilității acestora.

Printre avantajele cardului SeniorIS se numără eliminarea timpilor de stat la rând a persoanelor în vârstă, care beneficiază de această facilitate și care în fiecare an erau nevoite să își vizeze legitimațiile de transport. Aceste carduri nu vor mai trebui vizate, bazele de date fiind actualizate lunar de către DAS și CTP.

În plus, introducerea acestor carduri va conduce și la descongestionarea chioșcurilor de bilete, dând astfel posibilitatea cumpărătorilor de titluri de călătorie să le achiziționeze într-un mod mai facil. Un alt avantaj constă în scăderea costurilor de operare, în condițiile în care, după vizarea legitimațiilor, era necesar un volum de muncă de cel puțin două luni pentru actualizarea noii baze de date.

Nu în ultimul rând, la fel precum StudentIS, cardul SeniorIS presupune folosirea unei tehnologii smart în implementarea acestei măsuri, prin extinderea aplicației deja existente 24Pay. În prezent, aceasta oferă posibilitatea tuturor utilizatorilor să achiziționeze orice tip de titlu de călătorie online, aflat în oferta CTP Iași, inclusiv de tipul celor pentru elevi și studenți.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 − 13 =