FOTO. Colegiul de Arta din Iasi, in sarbatoare. Sapte decenii de invatamant artistic la Iasi

0
80

Colegiul National de Arta “Octav Băncilă” din Iasi se afla in an aniversar. Singurul colegiu de arte din Iași împlinește în acest an 70 de ani de existență, prilej de retrospective și de prelegeri identitare pe marginea personalitatii marelui artist plastic al carui nume il poarta colegiul iesean.

Evenimentul prin care au fost marcate cele 7 decenii de traditie si performanta in invatamantul artistic iesean, coordonat si moderat de profesorul Renato Ridiche de la Catedra de Canto a Colegiului de Arte, responsabil Comisie metodica, a fost prefatat de un moment artistic, in interpretarea corului colegiului de arta, dupa care, auditoriul format din cadre didactice si elevi ai colegiului, a asistat la o prelegere despre personalitatea si opera artistului Octav Bancila si despre starea artei in societatea actuala.

Au tinut prelectiuni prof.dr. Ioan Raducea de la Colegiul de Arta “Octav Bancila”, cu tema “ Scurt istoric al Colegiului National de Arta. Opera artistica a lui Octav Bancila”; Maria Dobrincu, eleva a Colegiului de Arta – “Ipostaze ale realitatii sociale in creatia picturala a lui Octav Bancila”; Mihai Pricop, inspector pentru relatia cu societatea civila in cadrul Primariei Iasi – “Mai este nevoie de apartenenta si identitate?” si Virgil Leitoiu, consilier in Biroul de Comunicare al Consiliului Judetean Iasi – “ Comunicarea prin arta, comunicarea artei”.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 1 =