FOTO. Conjuratia corbilor pe cotetul cu trei nivele de pe strada Florilor. Multe ilegalitati, nicio amenda

0
91

Speculantii imobiliari continua sa faca legea in Iasi. La latitudinea lor, prin prisma spagilor care colcaie pe sub mese, ramane schimbarea urbanistica de durata din acest oras cu o administratie corupta. Pe strada Florilor nr. 11, un astfel de speculant imobiliar a reusit sa dea peste cap tihna locatarilor din blocurile tip vila, dar si pe cea a riveranilor care locuiesc in cochetele vile ce marginesc aceasta strada. Paul Avataji, speculantul in cauza, a inceput in urma cu doi ani construirea unui bloc intr-un spatiu impropriu pentru o constructie de trei nivele. Organizarea de santier, partial pe domeniul public si pe spatial comun al asociatiei de proprietari, praful si mizeria pe care au trebuit sa o suporte un an de zile locuitorii din zona, precum si insotirea constructiei de un studiu de insorire masluit, sunt doar cateva dintre derapajele care au insotit lucrarea de pe strada Florilor 11.

Deseuri rezultate din santierul blocului lui Avataji, pe domeniul public

Exista autorizatie de construire perfect legala, avize de la DSP si ISU, studiu de insorire, locuri de parcare, iar organizarea de santier s-a facut in incinta proprietatii. Nu s-a aplicat nicio amenda de catre Serviciul Control Urbanism din cadrul Politiei Locale. Prevederile din documentatia aprobata au fost respectate intrutotul”este raspunsul Primariei, ce intareste inca o data zicala potrivit careia corb la corb nu-si scoate ochii.   

Doua ipostaze ale distrugerii spatiului verde si al spatiului vital din jurul blocurilor de pe strada Florilor. Laturile blocului lui Paul Avataji acapareaza practic punctele de acces in blocurile din vecinatate

Ce este extraordinar si tratat la superlativ de catre Primarie, nu este la fel si pentru  riveranii din zona. Majoritatea acuza faptul ca ridicarea efectiva a acestui bloc la cativa pasi de balcoanele lor este un abuz cras  al administratiei Chirica, dublat si de complicitatea tacita a unor indivizi si institutii (ex. presedintele asociatiei de proprietari lucreaza in primarie, Inspectoratul de Stat in Constructii nu a demarat niciun control la sesizari, iar pentru ISU, construirea blocului foarte aproape de axul drumului nu constituie o opreliste pentru masinile de interventii – “In cazul unei situatii de urgenta, autospecialele pot fi amplasate la o distanta care sa permita echipajelor de interventie sa-si desfasorare activitatea in deplina siguranta”- raspuns ISU)

Toti sustin ca exista un asa-zis studiu de insorire, da noua ne-au luat orice posibilitate de a mai simti lumina zilei si de a ne bucura de putin spatiu in jurul blocului. Aici nu avea cum sa fie ridicat un bloc, fara ca in spate sa existe un act de coruptie al cuiva mare din Primarie, care a girat barbaria asta. In locul copacilor si bucuriei de a dormi cu geamurile deschise pe timp de vara, Chirica ne-a trantit in fata geamurilor un bloc care, pe deasupra, mai arata si ca dracu”, si-a spus revolta, Marin Nane, unul dintre locatari.

Practic, daca ne uitam pe panoul pus la organizarea de santier, din care lipsesc date despre inceperea si finalizarea lucrarii, ne dumirim imediat ca o astfel de constructie hidoasa nici nu avea cum sa nu fie demarata, in conditiile in care arhitectul hidoseniei este chiar Marian Jan Chirita, omul de casa al administratiei Chirica. Prin semnatura acestui individ s-a reusit afectarea liniei de construire in zona, iar spatial verde s-a redus drastic din cauza unor astfel de speculanti imobiliari (n.r. Paul Avataji conduce o companie imobiliara) si a complicilor sai.

Radu SEICARU

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here