FOTO. Evacuare in forta a ultimilor chiriasi din blocul M2. Cantecul de lebada al „blocului fantoma”, legenda fetida a Iasului

0
70

Echipaje ale Politiei Locale, Directriei de Administrare a Fondului Locativ si Salubris au descins in aceasta dimineata in blocul M2 din Podul de Piatra pentru a evacua ultimii chiriasi. Reporterii AgoraPress au insotit aceste echipaje in actiunea lor, iar observatiile directe sunt de cosmar. Niciunde in Iasul acesta, mizeria nu imbraca forme mai hidoase ca in blocul M2. Un miros fetid, extrem de puternic, de excremente si gunoi  menajer intrat in putrefactie te  insoteste din orice colt al acestui focar de infectie. Camerele care nu au fost eliberate de chiriasi si ale caror intrari nu sunt zidite cu BCA, degaja miros de putreziciune, de hoit, fapt pentru care angajatii Primariei prinsi in acest proces au fost dotati cu masti. In lipsa unor toalete, chiariasii si-au facut ani de zile nevoile fiziologice pe dusumele, ca animalele, fapt pentru care, imuni la propria mizerie, acestia au fost singurii care s-au simtit in elementul lor si au amenintat echipajele Politiei Locale ca nu vor reusi niciodata sa-si scoata din acel camin cu care se identifica.

Executorul judecatoresc s-a deplasat de dimineata cu Jandarmeria la acest camin, in vederea evacuarii chiriasilor. Evacuarea chiriasilor de acolo o face executorul judecatoresc in baza titlurilor de creanta, respectiv a hotararilor judecatoresti ale Judecatoriei, Tribunalului si Curtii de Apel Iasi. Ce a incuviintat instanta este una dintre cele mai ample evacuari din acest camin, pentru ca sunt 15 cereri incuviintate”, a declarat Cristina Albisteanu, sefa Directiei Fond Locativ din cadrul Primariei Iasi..

In privinta sortii acestui camin fantoma al Iasului, reprezentantii Primariei sustin ca atat expertiza tehnica cat si acordul proprietarilor de camere din acest camin, care au incheiat contracte de folosinta pentru unitati de cazare din caminul social din Canta 60B, in schimbul cedarii drepturlor asupra camerelor din M2, converg catre solutia finala, aceea a demolarii.

Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 5