FOTO. Fiasco mioritic in prima zi de parcare la Aeroportul Iasi. Parcometrul s-a stricat dupa cateva ore, iar mentenanta a fost “asigurata” de paznic

0
147

Aeroportul International Iasi a dat ieri în folosință primele 140 de locuri din noua parcare, fapt ce ar fi trebuit sa permita o reluare normală a circulației pe drumul de acces către aerogara. Din pacate, ca orice treaba romaneasca dreasa in sectorul bugetar, minunea nu a durat nici macar o zi. Dupa 4 luni de restrictii auto catre aeroport, soferii au fost lasati sa urce spre terminal fara oprelisti, numai ca echipamentele parcarilor puse la dispozitie le-a cam pus nervii la incercare. Spre orele amiezei, soferii care au vrut sa iasa din parcare au ramas blocati din cauza unei defectiuni la sistemul de acces, iar care doreau sa isi lase masinile in parcare au format cozi pana spre Ciric, nervii si injuraturile adresate responsabililor de la Aeroport, curgand cu darnicie.
In timp ce o nefericita angajata a aeroportului se chinuia sa gaseasca o minima bruma de comunicare, urland la soferi ca ea nu-si asuma sa lase bariera ridicata ca sa intre soferii fara plata, sau sa iasa dupa caz, un agent de paza se chinuia nevoie mare sa restabileasca normalitatea, uitandu-se in manunchiul de fire din sistemul de comanda al parcometrului, precum Gigel Frone la o ecuatie de gradul 3.

Timp ce cel putin o ora, niciun alt angajat, fie el de la aeroport sau de la firma de mentenanta, nu a ajuns la fata locului pentru a remedia aceasta problema. Mai mult, soferiii au mai acuzat faptul ca sistemul electronic de emitere a bonurilor de parcare si implicit de citire a platii, sunt dispuse intr-un unghi mort, fapt pentru care cele doua operatiuni nu se pot face decat coborand din masini. Pentru astfel de derapaje, in mod normal, cineva ar trebuie sa plateasca cu functia, dar la aeroportul Iasi, sustinerea politica si nepotismul este atat de mare, incat acopera orice urma de amatorism.
Cele 140 de locuri de parcare aflate în fața terminalului T3 sunt disponibile în regim de scurtă durată, la tariful unic de 10 lei pe oră. Pentru o perioadă mai îndelungată pot fi folosite în continuare parcările de la Ciric. Aeroportul va putea reveni la ambele opțiuni de parcare, de scurtă și de lungă durată, la sfârșitul lunii noiembrie, când va fi recepționată întreaga parcare de 600 de locuri. Pana atunci, soferii sunt invitati sa plateasca un tarif majorat pentru a li se servi mostre de amatorism si toparlanie bugetara.  
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here