FOTO. Furtuna a luat pe sus un chiosc in Podul Ros si a smuls mai multi copaci. Circulatia feroviara a fost intrerupta

0
72

Furtuna violenta ce s-a abatut asupra Iasului a facut prapad in mai multe localitati, dar si in municipiu. Mai multi copaci au fost smulsi din radacini, canalizarile au erupt iar circulatia trenurilor a fost intrerupta. Vântul a suflat cu o asemenea putere, încât a doborât mai mulţi copaci şi a dărâmat un chioşc de termopan. De asemenea, ploaia torenţială a căzut în asemenea cantintăţi, încât sistemul de canalizare nu a mai făcut faţă, iar mai multe străzi au fost inundate.

Vantul puternic a rupt un copac pe bulevardul Primaverii, in timp ce un chiosc din Podu Ros a fost facut praf de rafalele puternice”, sustin reprezentantii Primariei.

In aceste momente, circulatia feroviara este intrerupta in judet, doua trenuri fiind oprite pe traseu la Targu Frumos si Sarca, iar alte trei trenuri au ramas la Ruginoasa, din cauza furtunii. Potrivit primelor informatii, deplasarea trenurilor a fost oprita dupa ce firele de inalta tensiune au fost rupte de vantul puternic. Potrivit directorului CFR Iasi, Constantin Axinia,  circulatia trenului Interregio 1765, pe ruta Iasi — Timisoara, a fost întreruptă între orasele Târgu Frumos și Pașcani deoarece firele de înaltă tensiune au fost rupte în timpul unei vijelii puternice. Tot din cauza furtunii și a ploii abundente, trenul regio 5408-1, care circulă pe ruta Bacău — Iași, și trenul regio 5405-2, care circulă pe ruta Iași—Bacău, au fost nevoite să staționeze.

De precizat ca reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) au anuntat ca dupa canicula de ieri vor urma furtuni in aproape toata tara.iasi-furtunapasaj fundatie furtuna iasi-furtuna1_22291400-660x371iasi-furtuna4_60703600-363x660furtuna-iasi-2furtuna-iasi-3

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here