FOTO. Ginerica din ghetou! Chirica, dupa ce a intrat in casele distruse de tiganii traficanti de droguri: „Nu vom mai gazdui traficanti!”

0
74

Mihai Chirica, gatit in costumul sau bun cu care frecventeaza cluburile de noapte ale Iasului, a intrat astazi in focarul de infectie si, in acelasi timp, cuibul infractorilor din strada Pacurari nr. 86, de unde au fost ridicati ieri traficantii de droguri pe care Primaria ii adaposteste de ani de zile. Totul a fost, asa cum ne-a obisnuit, doar o actiune de imagine, in urma careia edilul a dat asigurari ca traficantii de droguri si alte categorii de infractori nu vor mai fi ingaduite in casele Primariei.

Îmi doresc ca, până cel târziu la sfârșitul primului semestru al acestui an, toată această zonă problematică să își recapete aspectul civilizat și condițiile de siguranță publică. În plus, am dispus Poliției Locale și DAPPP verificarea situației tuturor imobilelor din proprietatea municipalității care au destinația de locuințe sociale. Până în luna mai, printr-o Hotărâre de Consiliu Local, vom include în actele de închiriere a imobilelor noastre o clauză fermă care să prevadă rezilierea contractelor și evacuarea imediată a chiriașilor, dacă aceștia sunt implicați în infracțiuni grave de violență, trafic de droguri sau trafic de persoane. Prea multă vreme am fost, poate, mult prea „generoși” cu patrimoniul nostru și mult prea îngăduitori față de încălcarea unor reguli minimale de conviețuire. Nu vom mai tolera ca bunurile municipalității să fie exploatate în condiții improprii, iar imobile din patrimoniul orașului să ajungă locuri unde legea este călcată în picioare!”, a declarat primarul Mihai Chirica.Imobil Pacurari3-1000

În urma acestei incursiuni a edilului, comunicatorii acestuia au sustinut ca: „zona a intrat în atenția opiniei publice după ce marți, 21 martie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au făcut în aceste imobile o serie de percheziții și rețineri de persoane într-un caz de trafic de droguri de mare risc”. Afirmatiile angajatilor lui Chirica sunt infirmate de miile de petitii trimise pe adresa Primariei Iasi de ani de zile, fara ca responsabilii din Palatul Rozonovanu sa ia vreodata vreo masura. Mai mult, dupa ce aceste termite sociale au distrus acel imobil, Chirica se ofera sa recazeze toate familiile de infractori care locuiesc in prezent acolo.Imobil Pacurari1-1000

Întrucât imobilele municipalității din zonă prezintă un risc iminent de autodemolare, punând în pericol atât siguranța locatarilor, cât și a pietonilor, iar condițiile de locuire au devenit insalubre, primarul Mihai Chirica a dispus ca persoanelor care au acte de închiriere legale să li se ofere, în regim de urgență, alte spații de cazare care să ofere condiții civilizate de trai. Ulterior, imobilele eliberate vor fi demolate de urgență, acestea neavând un regim protejat. În ceea ce privește imobilele care sunt proprietate privată, municipalitatea va contacta proprietarii și va încerca să intre în posesia proprietăților, pentru a reuși astfel să salubrizeze și să resistematizeze întreaga zonă”, se arata intr-un comunicat de presa remis astazi.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 63 = 72